Beneficiile aromatelor caise

Beneficiile aromatelor caise
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Caisele sunt bogate în potasiu, fosfor, calciu, fier, zinc, vitamina A şi C sau B6. De asemenea, conţin fibre care ajută tranzitul intestinal, previn tulburările digestive, constipaţia sau apariţia ulcerului. Caisele sunt benefice şi pentru circulaţia sângelui, deoarece betacarotenul pe care îl conţin scade nivelul de colesterol din sânge şi protejează inima. Vitamina A din caise menţine vederea sănătoasă şi ajută organismul să lupte împotriva acţiunii radicalilor liberi. Consumul de caise poate avea beneficii şi într-un proces de detoxifiere şi poate fi de ajutor în cazuri de depresie.  Caisele sunt bune şi în curele de slăbire, fiind dulci şi aromate, sunt şi foarte săţioase şi pot înlocui alte dulciuri. Datorită mineralelor pe care le conţin, caisele pot ajuta la dezvoltarea corectă a oaselor şi menţinerea densităţii osoase. 
Pentru că sunt bogate în fier, caisele pot ajuta şi în cazul anemiei de tip feripriva, despre care se spune că este cea mai frecventă. Consumul de caise este recomandat şi pentru cei care suferă de diverse afecţiuni hepatice, pentru că prin proprietăţile lor ajută la regenerarea ficatului şi a funcţiilor acestuia. Consumul de caise este benefic şi pentru frumuseţe. Vitamina A pe care o conţin caisele vă protejează pielea. De asemenea, o mască pentru faţă vă va împrospăta tenul şi-l va face mai catifelat. Se folosesc chiar şi sâmburii. Uleiul extras din aceştia hidratează pielea şi previne apariţia ridurilor.

Citit 2029 ori Ultima modificare Duminică, 01 Iulie 2018 20:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.