Zermatt, Mecca elvețiană a sporturilor de iarnă

Zermatt, Mecca elvețiană a sporturilor de iarnă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Dacă încă nu te-ai hotărât unde să-ţi petreci vacanţa la schi, iarna aceasta îţi propunem unul dintre cele mai apreciate resorturi din Europa. Este vorba despre staţiunea Zermatt din Elveţia, un loc perfect atât pentru cei care se dau în vânt după sporturile de iarnă, cât şi pentru cei care vor să se relaxeze şi să se bucure de peisaje excepţionale.

Unde este staţiunea Zermatt

Frumoasa staţiunea montană Zermatt se află în sudul Elveţiei, aproape de Italia. De fapt, resortul se întinde în ambele ţări. Astfel, dacă vrei o experienţă de neuitat în Alpi, această staţiune este alegerea perfectă. Dacă alegi să călătoreşti în Zermatt cu maşina trebuie să ştii că, din vama Nădlac, te aşteptată un drum de 1.373 de kilometri, dintre care 1.249 sunt pe autostradă. Costul drumului se ridică la aproximativ 210 euro.

De ce să alegi Zermatt

Probabil că ai auzit de multe ori că Elveţia este una dintre cele mai scumpe ţări din Europa. Acest lucru nu ar trebui să te sperie când vine vorba de Zermatt având în vedere că staţiunea o să-ţi ofere foarte mult, indiferent ce fel de turist eşti.

Aici o să găseşti o mulţime de activităţi şi atracţii, însă pentru moment hai să ne concentrăm pe sporturile de iarnă pe care le poţi practica aici.

Dacă alegi să-ţi faci vacanţa de iarnă în Zermatt avem o mulţime de veşti bune. În primul rând, ai la dispoziţie nu mai puţin de 360 de kilometri de pârtii şi 52 de schi lift-uri care te vor purta către culmile Muntelui Matterhorn. Există situaţii în care nu toate dintre ele sunt puse în funcţiune aşa că poţi vedea pe site-ul oficial al staţiunii, www.zermatt.ch, care schi lift-uri sunt deschise.

Indiferent că eşti expert în sporturi de iarnă sau eşti începător, Zermatt oferă piste pentru toate gradele de dificultate. Dacă abia acum îţi pui schiurile în picioare, resortul elveţian este locul perfect unde să înveţi şi asta pentru că aici există o mulţime de şcoli de schi dintre care să alegi, inclusiv pentru copii. De asemenea, poţi să optezi şi pentru cursuri cu monitori personali, care se vor ocupa doar de tine.

Printre numeroasele atracţii turistice din Zermatt şi numără şi snowpark-ul, un loc numai bun pentru snowboarderi şi schiori freestyle care iubesc senzaţiile tari şi adrenalina.

Pentru cei care nu vor doar să se dea cu schiurile sau cu snowboardul există multe alte activităţi dintre care poţi alege. Astfel, ai la dispoziţie trasee pentru hiking, zone special amenajate pentru căţărări pe munte sau excursii. De asemenea, poţi să vizitezi Palatul Glaciar şi InfoCube. Primul o să te impresioneze cu sculpturile sale de gheaţă, iar cel de-al doilea este locul ideal pentru a descoperi curiozităţi despre Zermatt, Alpi şi nu numai.

Zermatt, mai mult decât o experienţă de iarnă

Aşa cum îţi spuneam, staţiunea din Elveţia este locul ideal pentru o vacanţă de iarnă reuşită. Mai avem o veste bună: stațiunea rămâne deschisă pe toată durata anului, aşa că te poţi bucura de atracţiile turistice din Zermatt, indiferent de anotimp.

În timpul sezonului cald aici se fac drumeţii, tabere pentru copii, există trasee pentru mountain biking şi chiar câteva pârtii de schi care rămân deschise tot anul.

De asemenea, ai la dispoziţie, indiferent că vizitezi Zermatt iarna sau vara, zeci de restaurante, baruri, cluburi, cafenele, magazine şi nu numai. O să-ţi vină greu să nu te muţi aici.

Cum te relaxezi în Zermatt

Nu în ultimul rând, dacă-ţi doreşti o vacanţă de relaxare, poţi alege cu încredere Zermatt. Aici o să găseşti numeroase centre spa, saună, piscine interioare, bazine cu apă termală şi jacuzzi în aer liber.

De asemenea ai la dispoziţie săli de fitness şi centre de înfrumuseţare. Pentru cei care sunt în căutare de tratamente, Zermatt are mai multe centre medicale care oferă remedii pentru diferite tipuri de afecţiuni.

Sursa: www.ghiduri-turistice.info

Citit 6695 ori Ultima modificare Luni, 12 Februarie 2018 18:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.