Vacanţa de vară. Patru destinații din Grecia

Vacanţa de vară. Patru destinații din Grecia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Paradisul grecesc atrage cu fiecare an tot mai mulţi turişti din toate colţurile lumii, dornici să petreacă o vacanţă de basm în mijlocul unei oaze naturale fantastice. Insulele greceşti le oferă oaspeţilor tot ce şi-ar putea dori de la un sejur. Marea este de un azuriu sclipitor, plajele sunt spectaculoase, mărginite de păduri de pini şi plantaţii de măslini, satele pescăreşti au un farmec aparte şi atracţiile neasemuite sunt pentru toate gusturile şi vârstele.

Creta, între istorie şi minuni naturale

Cea mai mare insulă din Grecia, Creta, se mândreşte cu sute de plaje, munţi maiestuoşi, acoperiţi de păduri luxuriante, şi o bogăţie de situri antice, unele mai cunoscute decât altele. De la Palatul Regal minoic Knossos la impresionantele Chei ale Samariei, plajele exotice şi cultura gastronomică îmbătătoare, în Creta toate se anunţă ca fiind de poveste. Împărţită în patru regiuni, fiecare dintre ele cu un farmec aparte, Creta poate fi explorată pe îndelete, la fel de bine cum te şi poţi relaxa. Chania, Heraklion, Lasithi şi Rethymno adăpostesc, deopotrivă, staţiuni splendide pe coasta Mării Egee şi monumente istorice care amintesc de vremurile în care veneţienii invadaseră insula.

Rhodos, splendoare pe coasta Mării Egee

O altă insulă fermecătoare din Marea Egee este Rhodos, care îşi cucereşte oaspeţii prin peisajele naturale uluitoare, plajele întinse cu cel mai fin nisip şi atracţiile istorice de seamă. Colosul din Rhodos, una dintre cele şapte minuni ale lumii antice, i-a purtat renumele peste mări şi ţări, în timp ce atracţii istorice la fel de impresionante sunt şi Acropola din Lindos sau castelul medieval al cavalerilor ioaniţi. Printre staţiunile preferate ale turiştilor se numără Faliraki, Lindos sau Tsambika, distinse cu Steagul Albastru şi apreciate pentru facilităţile pe care le oferă, inclusiv apropierea de parcuri acvatice şi centre de sporturi acvatice.

Cele mai frumoase plaje, în Zakynthos

Insula de pe coasta de vest a Greciei cunoscută şi sub denumirea de "Floarea Levantului", Zakynthos, este considerate a fi un adevărat tărâm binecuvântat de zei. Plaje spectaculoase, mărginite de stânci abrupte, insula din Marea Ionică este cunoscută pentru bogăţia florei şi a faunei, pe care o poţi descoperi pe îndelete printr-un tur complet al insulei. Plaja Laganas, una dintre preferatele vizitatorilor, este populară deopotrivă pentru petrecerile până în zori de zi şi pentru ţestoasele Caretta Caretta, protejate de lege. Plaja Navagio, cea pe care o navă a unor contrabandişti de ţigări a naufragiat în anii ’80, este una dintre cele mai fotografiate plaje din Marea Mediterană şi este de o frumuseţe de neuitat. Aceasta poate fi surprinsă atât de la nivelul nisipului, unde poţi imortaliza rămăşiţele vasului, cât şi de sus, de la înălţimea stâncilor spectaculoase care o înconjoară.

Corfu, insula verde a Greciei

A doua cea mai mare insulă ca mărime din Marea Ionică, Corfu, te surprinde prin vegetaţia luxuriantă prezentă pe toată suprafaţa sa, ce împresoară întinderi spectaculoase cu nisip fin. Diversitatea reliefului îţi oferă un tablou fascinant, plin de culoare, unde verdele munţilor se întrepătrunde cu turcoazul mării. Satele montane, idilice, adăpostesc biserici deosebite, iar capitala insulei îţi aduce în cale numeroase muzee diverse. Vizitează, în Corfu Town, Vechea Cetate, Muzeul Bizantin şi Muzeul de Artă Asiatică, precum şi frumoasa Biserică a Sfântului Spiridon. Pentru momente de relaxare deplină sau, dimpotrivă, cu adrenalina oferită de sporturile nautice, plajele preferate ale călătorilor sunt Sidari, Paleokastritsa şi Glyfada.

Sursa: tuktuk.ro

Citit 4438 ori Ultima modificare Duminică, 15 Iulie 2018 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.