Lacu Sărat devine staţiune turistică de interes naţional. PROIECT în dezbatere la Ministerul Turismului

Lacu Sărat devine staţiune turistică de interes naţional. PROIECT în dezbatere la Ministerul Turismului
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Localitatea brăileană Lacu Sărat, care a trecut de trei ani în administrarea comunei Chiscani, va deveni staţiune turistică de interes naţional, conform unui proiect de HG lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Turismului, şi va avea astfel şansa de a accesa mai uşor fonduri europene pentru lucrări de reabilitare şi dezvoltare.

"Lacu Sărat are o salinitate foarte mare, este format pe un vechi curs al Dunării, dar care acum este complet izolat, adâncimea apei variază între 0,6 și 1,80 metri, datează din cuaternar, efectele terapeutice ale acestuia fiind cunoscute din antichitate. Primele date despre această zonă parvin din timpul lui Vlad Ţepeş. Principalii factori naturali de cură ai stațiunii Lacu Sărat sunt: apa sulfatată, clorurosodică, magneziană concentrată a lacului, ce are un grad ridicat de mineralizare, de peste 80 g/l, şi favorizează dezvoltarea unei microfaune care îi conferă calități terapeutice deosebite și nămolul sapropelic ce se extrage din lac, care are un conținut ridicat de hidrogen sulfurat şi este utilizat pentru tratarea unei game însemnate de afecțiuni reumatismale", se arată în expunerea de motive care însoţeşte proiectul citat.

Conform articolului "Lacu Sărat, extremă urgenţă", publicat în septembrie 2019 de obiectivbr.ro, situaţia staţiunii este critică: lacul 2, cel de lângă Lacu Sărat, este complet secat, iar luciul de apă al lacului 1 s-a restrâns la mai puţin de un sfert din suprafaţa ocupată în mod normal.

Proiectul de HG al Ministerului Turismului vizează nouă localităţi din România care sunt propuse să devină staţiuni turistice de interes naţional sau local. Termenul-limită până la care se pot transmite propuneri este 9 noiembrie 2019. La ora actuală, în România există 47 de staţiuni turistice de interes naţional şi 61 de interes local.

Citit 34085 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2019 22:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.