Lacu Sărat devine staţiune turistică de interes naţional. PROIECT în dezbatere la Ministerul Turismului

Lacu Sărat devine staţiune turistică de interes naţional. PROIECT în dezbatere la Ministerul Turismului
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Localitatea brăileană Lacu Sărat, care a trecut de trei ani în administrarea comunei Chiscani, va deveni staţiune turistică de interes naţional, conform unui proiect de HG lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Turismului, şi va avea astfel şansa de a accesa mai uşor fonduri europene pentru lucrări de reabilitare şi dezvoltare.

"Lacu Sărat are o salinitate foarte mare, este format pe un vechi curs al Dunării, dar care acum este complet izolat, adâncimea apei variază între 0,6 și 1,80 metri, datează din cuaternar, efectele terapeutice ale acestuia fiind cunoscute din antichitate. Primele date despre această zonă parvin din timpul lui Vlad Ţepeş. Principalii factori naturali de cură ai stațiunii Lacu Sărat sunt: apa sulfatată, clorurosodică, magneziană concentrată a lacului, ce are un grad ridicat de mineralizare, de peste 80 g/l, şi favorizează dezvoltarea unei microfaune care îi conferă calități terapeutice deosebite și nămolul sapropelic ce se extrage din lac, care are un conținut ridicat de hidrogen sulfurat şi este utilizat pentru tratarea unei game însemnate de afecțiuni reumatismale", se arată în expunerea de motive care însoţeşte proiectul citat.

Conform articolului "Lacu Sărat, extremă urgenţă", publicat în septembrie 2019 de obiectivbr.ro, situaţia staţiunii este critică: lacul 2, cel de lângă Lacu Sărat, este complet secat, iar luciul de apă al lacului 1 s-a restrâns la mai puţin de un sfert din suprafaţa ocupată în mod normal.

Proiectul de HG al Ministerului Turismului vizează nouă localităţi din România care sunt propuse să devină staţiuni turistice de interes naţional sau local. Termenul-limită până la care se pot transmite propuneri este 9 noiembrie 2019. La ora actuală, în România există 47 de staţiuni turistice de interes naţional şi 61 de interes local.

Citit 33412 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2019 22:47

8 comentarii

 • postat de Terente...de la Galati
  Miercuri, 13 Noiembrie 2019 22:42
  89.137.231.***
  Incepeti cu linia de tramvai, ca sa va credem!
  2
  17
  Raportează
 • postat de lacul sarat e o minune
  Miercuri, 13 Noiembrie 2019 19:54
  89.137.136.***
  Salutam initiativa ca fortele statului sa se ocupe de acest lac unic si foarte binefacator pentru populatie. Daca nu ar mai fi acest lac ar fi o tragedie in toata zona si tara. Sa se refaca malurile, sa se dragheze si sa se ia de la mal cimentul ala si fiaarele de acolo si ce mai e in apa pt ca e pericol de taiere si accidente apoi tot malul sa fie amenajat cu acele platforme din lemn si cu scari si sa poti lasa in apa de pe tot malul nu doar cateva scari. Apoi trebuie ca acele balarii si stuf de la mal sa fie taiate pt ca nu se vede deloc lacul de ele si e si urat si sa fie iarba si multa umbra si dusuri multe si cu apa si putin mai calda nu doar rece. Pretul la bilet sa fie acceptabil pt ca acolo vin persoane cu venituri reduse ce nu isi pot permite sa mearga la mare.
  3
  18
  Raportează
 • postat de Galatean
  Miercuri, 13 Noiembrie 2019 18:04
  95.76.2.***
  Am fost odata la Lacul Sarat, ce-i drept inainte de lovitura de stat din 89, lacul era functional, intretinut, namol bun, adancimea apei, intradevar, peste 1,50 m, dar m-am lovit de nesimtirea celor care fusera, cum zice olteanul, inaintea mea, iar dupa o mica scufundare am iesit cu un mot pe cap, fapt pentru care am vomat si nu am mai putut sa mananc nimic in ziua aceea!

  Nu mi-a mai trebuit sa merg acolo, desi imi era de folos acel namol; vroiam sa sterg din minte avea patanie, si, de atunci, nici la bazine sau plaje comune cu alti cioflingari, nu m-am mai dus!

  Nu vreau sa denigrez acest popor, din care ma trag si eu, dar cred, totusi, ca unii straini au/nu au dreptate cand ne aplica sfanta critica de popor imputit si needucat!

  Este o zicala in popor, ca daca o vaca "cufure" imasul, nu trebuie judecata toata cireada!
  Plina de adevar si intelepciune!
  4
  15
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Miercuri, 13 Noiembrie 2019 15:55
  5.13.184.***
  Pentru rodax : S-a alimentat de unde? Acolo sunt niste izvoare care alimenteaza lacul cu ce trebuie ,care ar trebui "desfundate" ,dar cine nu stie degeaba mai deverseaza ape in lac.
  1
  15
  Raportează
 • postat de Pensionar
  Miercuri, 13 Noiembrie 2019 15:54
  89.136.7.***
  La un hotel ce are contract cu Casa de pensii, baile la cada se fac in acelasi namol sau aceiasi apa mai multe persoane ( nu se schimba apa sau namolul), la bazin se schimba apa la doua saptamani, intra serii alternativ de femei, barbati mixt, nu toata lumea respecta indicatia de a purta costum de baie...ti se face lehamite a mai merge.... Nuntile se fac pana la ziua cu muzica la maximum asa ca adio odihna. Exista bisericuta din lemn a manastirii unde gasesti dupa amiaza o oaza de liniste, in rest e bine, meniul destul de variat si acceptabil dar nu cred ca voi mai merge in statiunea asta. Sa auzim de bine!
  2
  21
  Raportează
 • postat de dc
  Miercuri, 13 Noiembrie 2019 09:14
  5.2.209.***
  ma lasati cu vrajelile astea, ...nu mai cred nimic!
  3
  17
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Miercuri, 13 Noiembrie 2019 09:14
  5.13.225.***
  Poate o faceti praf si pe asta! Propietatile lacului sarat sunt unice in Europa! De ce se atinge statul, ofileste!
  4
  24
  Raportează
 • postat de rodax
  Miercuri, 13 Noiembrie 2019 08:48
  193.231.148.***
  intre timp lacul a fost alimentat cu apa si s-a refacut in proportie de 80 %.
  1
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.