Trei destinaţii splendide în acelaşi judeţ. Bran, Râșnov și Moieciu – mândria Brașovului

Trei destinaţii splendide în acelaşi judeţ. Bran, Râșnov și Moieciu – mândria Brașovului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Județul Brașov ocupă unul dintre primele locuri pe harta turismului românesc de calitate. De asemenea, zona Brașovului este intens vizitată în ultimii ani și de turiștii străini. Așa că astăzi îți oferim o nouă perspectivă asupra a trei dintre mândriile județului Brașov – Bran, Râșnov, Moieciu. Vom vorbi despre Castelul Bran, Cetatea Râșnovului și despre comuna Moieciu.

Castelul Bran, loc de legendă

Când spui Bran, îl asociezi instantaneu în mintea ta cu Vlad Țepeș, cel care trăgea rivalii în țeapă și îi condamna la o agonie lungă și dureroasă. Domnitorul fără suflet care, prin asprimea sa, a reușit să facă ordine politică și morală.

Desigur, mintea ta asociază Castelul Bran și cu contele Dracula, cealaltă față de legendă a lui Vlad Țepeș, vampirul care sugea sângele fecioarelor și care ucidea din plăcere. Evident, sugestia comercială este susţinută de aspectul castelului, care pare că domină toată zona de sus, de pe stânca pe care este construit. Privești în sus spre castel și te aștepți să îl vezi pe contele Dracula înveșmântat cu o pelerină roșie, privind de sus și alegând următoarea victimă.

Ei bine, noi îți promitem că ești în siguranță dacă mergi să vizitezi Castelul Bran. Contele Dracula nu (mai) este printre noi. Mai mult chiar, vei rămâne surprins și plăcut impresionat de acest castel perfect conservat și pregătit să primească turiști cu profesionalism. Vei constata că va fi una dintre cele mai civilizate experiențe turistice din România. Așadar, să nu ratezi Castelul Bran dacă ajungi prin zona Brașovului în vacanță!

Cetatea Râșnovului

Ca și Castelul Bran, Cetatea Râșnov pare că tronează de pe un vârf de munte. Supraveghează totul în jurul ei, așa cum cândva supraveghea zona pentru a preîntâmpina atacurile tătarilor. Pentru a ajunge la cetate, poți lăsa mașina într-o parcare de la baza muntelui. Apoi, poți merge pe jos într-o plimbare lejeră până la Cetate sau poți merge cu trenulețul contra cost pus la dispoziția turiștilor.

Înăuntru, te va întâmpina o atmosferă medievală, cu obiecte pe care le vei vedea poate pentru prima dată. Va fi o ocazie foarte bună să înveți o grămadă de lucruri interesante despre cum trăiau strămoșii nostri în secolele XIII-XIV, cum luptau, cum se apărau, ce munceau și ce unelte foloseau.

Indiferent că vezi Cetatea Râșnovului pentru prima dată sau ai mai fost aici, impresia va rămâne aceeași: un loc perfect de vizitat în concediu alături de familie și prieteni!

Moieciu

Pornind pe traseul Castelul Bran – Cetatea Râșnovului, trebuie să ajungi și la Moieciu.

Comuna Moeciu este considerată una dintre cele mai frumoase din țară. Este alcătuită din 6 sate de care cel mai probabil ai auzit că sunt apreciate de turiști: Moieciu de Sus, Moieciu de Jos, Cheia, Măgura, Peștera și Drumul Carului.

Satul turistic Moieciu de Jos se află la doar 8 km de Castelul Bran. Îți oferă priveliști montane absolut minunate și îți dă șansa să parcurgi Culoarul Rucăr-Bran cu mașina sau, de ce nu, pe jos. Te poți caza la pensiunile din zonă și așa vei înțelege foarte bine spiritul local al oamenilor de aici: mereu primitori, cu zâmbetul pe buze și gata să te ajute sau măcar să te servească cu o țuică fiartă.

Moieciu de Sus se află la 10 km de Castelul Bran. De aici, ai acces spre întregul Platou al Bucegilor. Peisajele te lasă mut de uimire. Pentru turiștii care caută liniștea muntelui și depărtarea de zgomotul de fond al orașului, acesta este locul perfect. Nicăieri nu vei mai avea șansa de a fi tu, cu tine și natura într-o experiență la fel de intensă ca la Moieciu de Sus.

Citit 1970 ori Ultima modificare Joi, 23 Decembrie 2021 04:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.