Cele mai frumoase locuri de vacanță din România

Cele mai frumoase locuri de vacanță din România
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sezonul concediilor se apropie, așa că e timpul să îți faci o listă cu locurile pe care ar trebui să le vizitezi vara asta. Nu este nevoie să călătorești prea departe, deoarece în România sunt o mulțime de locuri de văzut, unele cunoscute chiar și peste hotare. Am făcut pentru tine o listă cu cele mai frumoase locuri de văzut pe care le poţi vizita aici, acasă.

Dacă încă nu ți-ai făcut planuri de vacanță și nu ştii ce ai vrea să vizitezi, te ajutăm cu câteva idei. Fie că îți place muntele sau marea, în România găsești cele mai frumoase locuri unde să petreci un weekend sau un concediu mai lung. Unele locuri din țara noastră se află în topurile internaționale ale celor mai frumoase destinații de vacanță, deci sigur merită văzute măcar o dată.

Mănăstirile din Bucovina și Delta Dunării, între cele mai frumoase 500 de locuri din lume

Delta Dunării este una dintre cele mai mari și mai bine conservate delte din Europa. Începând din 1991, anul în care a intrat în patrimoniul UNESCO, Delta Dunării a devenit rezervație a biosferei și parc național protejat de lege. Delta Dunării adăpostește peste 300 de specii de păsări și mai mult de 40 de specii de pești, iar vegetația sa bogată ocupă 78 la sută din toată suprafața sa, găsindu-se în zona deltei păduri de plop, salcie, frasin și arin.

Jurnaliștii de la The Telegraph au clasat Delta Dunării pe locul doi în lista locurilor care merită o vizită cel puțin o dată în viață. De altfel, Delta Dunării este cel mai bun motiv pentru care străinii sunt îndemnați de publicații străine să ajungă în România. Delta Dunării este o bijuterie a naturii și o destinație cu care ne mândrim în lume prin unicitatea și biodiversitatea sa.

Mănăstirile din Bucovina sunt unice în lume prin arhitectura lor, dar și prin picturile excepționale. Aceste extraordinare lăcaşe de cult fac parte din patrimoniul UNESCO, fiind înscrise în catalogul marilor monumente ale lumii. 

Salina Turda, cel mai vizitat obiectiv turistic public din România

Salina Turda este cel mai vizitat obiectiv turistic public din România, cu un record de 618.000 de turiști care au coborât, în 2016, în galeriile minelor. Tocmai de aceea, Salina Turda trebuie să se regăsească într-un top 10 locuri pe care să le vizitezi în România. Obiectivele turistice din ansamblul salinei sunt: intrarea principală dinspre Valea Sărata – Durgău, Galeria Francz Josef, Sala puțului de extracție – Mina Iosif, Balconul Minei Iosif (Sala ecoului), Mina Iosif, Sala crivacului, Sala de apel – Altarul – Scara bogaților, Balconul Minei Terezia, Mina Terezia, Mina Rudolf, Balconul Minei Rudolf, Mina Ghizela.

Transfăgărășan, cel mai frumos drum din România

Transfăgărășanul este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, și chiar din Europa. Acesta străbate Munții Făgăraș, fiind al doilea drum din România ca altitudine, după Transalpina. Turiștii pot vizita Lacul și Cascada Bâlea, Lacul și Barajul Vidraru, Cascada Capra, Masivul și Lacul Capra, Cetatea Poenari. Transfăgărășanul este menționat în fiecare top cu cele mai frumoase și periculoase drumuri din lume.

Citit 3154 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Aprilie 2022 02:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.