Elevii de la „C. Negri” au înfiinţat o agenţie de turism virtuală

Elevii de la „C. Negri” au înfiinţat o agenţie de turism virtuală
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Colegiul Național „Costache Negri” desfășoară, împreună cu școlile partenere din Italia (Liceo Statale G.M. Colombini, Piacenza – coordonatorul proiectului), Grecia, Belgia și Spania, proiectul Sm@rtStuff, finanțat prin programul Erasmus+, în cadrul căruia elevii încearcă să găsească soluții pentru promovarea zonelor turistice cu impact cultural la nivel european.

Proiectul Sm@rtStuff își propune să pună elevii în situația de a analiza soluțiile oferite de autorități sau de comunitățile locale, dar și de a dezvolta ei înșiși un program de turism sustenabil. În acest scop, au înființat o agenție de turism virtuală, care recrutează angajați, creează oferte de promovare, organizează excursii, impunând un impact minim asupra mediului înconjurător.

În perioada 27 aprilie - 2 mai, elevii din cele cinci școli participante desfășoară o serie de activități din cadrul proiectului, în România, având ocazia de a lucra în echipe internaționale, de a se cunoaște mai bine, dar și de a-și dezvolta competențele dobândite în ultimii ani.

Programul vizitei în România prevede două excursii organizate de agenția virtuală Sm@rtStuff, prin intermediul cărora elevii sunt puși și în situația de a analiza impactul, pozitiv sau negativ, pe care turismul poate să-l aibă asupra comunităților locale.

O primă deplasare este cea de la Castelul Bran, unde mitul și istoria se întrepătrund, urmată apoi de o oprire în Brașov. Printre subiectele de interes, se numără conservarea patrimoniului cultural, promovarea activităților în aer liber, dar și descoperirea meșteșugurilor tradiționale.

Cea de-a doua excursie se realizează în Delta Dunării, având ca obiective analiza impactului activității umane asupra unor arii strict protejate și conștientizarea necesității de a avea un comportament responsabil, chiar și atunci când se pleacă în vacanță.

Atelierele de lucru în cadrul cărora se vor folosi informațiile culese în aceste deplasări se vor desfășura în Galați. Totodată oaspeților li se oferă ocazia să descopere potențialul turistic al Galațiului printr-un tur ghidat pe un traseu cuprins între faleza Dunării și Grădina Publică.

În ultima zi, elevii prezintă ei înșiși oferta agenției Sm@rtStuff, ca alternativă a turismului tradițional, în cadrul unui târg de oferte organizat la Colegiul Național „Costache Negri”.

Citit 3275 ori Ultima modificare Luni, 02 Mai 2022 02:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.