Destinații superbe de vacanță din Europa

Destinații superbe de vacanță din Europa
Rakotzbrücke, Germania
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Locuri inedite, perfecte pentru fotografii de poveste


Europa este una dintre destinaţiile principale ale turismului mondial. Cu o istorie fantastică şi peisaje de vis, oraşele bătrânului continent te vor impresiona cu siguranţă. Fie că dorești să savurezi preparatele specifice țărilor europene sau ești pasionat să explorezi istoria si cultura orașelor din Europa, poți găsi destinații pentru orice îți dorești.

Un studiu recent arată că mai mult de 40 la sută dintre persoanele cu vârsta sub 30 de ani își aleg destinația de vacanță în funcție de locul în care ies cel mai bine pozele pentru social media, transmite elle.ro.

Algarve, Portugalia

Mâncăruri delicioase, priveliști costiere atrăgătoare, climă blândă și plaje nisipoase fac din cel mai sudic și vestic punct al Europei continentale o destinație favorită pentru vacanțe. Partea răsăriteană se cheamă Sotavento, iar cea apuseană – Barlavento.

Vechile municipalități sunt deosebit de atrăgătoare, ca și terenurile de golf sau descoperirea plajelor nesfârșite și a peșterilor de pe țărmuri.

Rakotzbrücke, Germania

Supranumit „Podul diavolului”, acest pod clasic se află în Kromalu Park din Germania răsăriteană și atrage turiști și datorită efortului minim de deplasare de la Berlin. Structura sa circulară l-a făcut atât de dificil de construit, deși nu are decât 7,4 metri, încât martorii oculari de la 1860 au spus că nu l-a putut face decât Satana. Primăvara, după ce s-au topit zăpezile, este perioada cea mai indicată.

Muskau Park, listat pe World Heritage Sites, se află în apropiere. Deși a fost renovat în 2018 și 2019, podul este închis și nu poate fi traversat, așadar rămâne un subiect celebru pentru fotografi.

Stonehenge, Marea Britanie

Stonehenge este un monument neolitic din Anglia, unul dintre cele mai faimoase atracții istorice din lume, perfect pentru pasionații de fotografie. Ansamblul a fost construit în anul 3100 Î.Hr. din pietre cu înălțimea de șase metri, aduse aici din Câmpia Salisbury, potrivit istoricilor. Se crede că Stonehenge are o semnificație astrologică, însă, chiar și în ziua de azi, oamenii de știință nu au reușit să descopere cu exactitate motivul pentru care a fost construit monumentul.

Citit 3377 ori Ultima modificare Duminică, 08 Mai 2022 00:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.