În minivacanţa de Sfânta Maria, cei mai mulţi români vor pe Litoral

În minivacanţa de Sfânta Maria, cei mai mulţi români vor pe Litoral
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Litoralul rămâne destinaţia preferată a românilor în minivacanţa de Sfânta Maria, însă sunt şi turişti care aleg zone liniştite, precum Delta Dunării, satele tradiţionale româneşti, staţiunile balneare sau cele montane. Pachetele de 3-4 nopţi sunt cele mai căutate în această perioadă, indiferent de destinaţie, iar tur-operatorii au pregătit oferte pentru toate buzunarele, dar şi programe dedicate zilei de 15 august.

Pe litoralul românesc, tarifele pornesc de la aproximativ 250 de lei camera/noapte, la un hotel trei stele, dar pot ajunge şi la 650 lei camera/noapte la unul de 5 stele. În Delta Dunării, la un hotel de 5 stele, românii pot plăti pentru 3 nopţi de cazare cu mic dejun în jur de 636 euro/cameră, într-o staţiune montană de pe Valea Prahovei, la o vilă de 4 stele, 1.177 de lei/camera dublă, în timp ce într-o staţiune balneară, la un hotel de 4 stele, turiştii pot scoate din buzunar uşor peste 2.000 de lei pentru 3 nopţi, cu demipensiune.

Litoralul bulgăresc este o altă destinaţie preferată de români în această perioadă, unde pachetele turistice pentru 3 nopţi de cazare pornesc de la 111 euro camera la un hotel de 3 stele, dar pot ajunge şi la 470 de euro camera la hoteluri de 3 şi 4 stele cu servicii all-inclusive. Tur-operatorii susţin că pentru litoralul românesc şi cel bulgăresc există un grad de ocupare ridicat, cel puţin similar celui de anul trecut.

Vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Adrian Voican, spune că în această perioadă turiştii aleg litoralul românesc, cu staţiuni precum Mamaia, Saturn sau Eforie Nord, dar şi staţiuni balneare precum Băile Herculane, Băile 1 Mai, Băile Olăneşti, Băile Tuşnad, Covasna și staţiuni montane precum Buşteni sau Delta Dunării.

Astfel, la un hotel de 4 stele din Saturn, o cameră dublă va costa, pentru 4 nopţi, cazare cu mic dejun, 2.357 de lei, iar la un hotel de 3 stele din Mamaia, 1.006 lei pentru 2 nopţi de cazare cu mic dejun. Există însă şi oferte last minute cu 550 de lei camera, pentru 2 nopţi. La un hotel de 5 stele din Delta Dunării, 3 nopţi de cazare cu mic dejun / cameră dublă costă 636 de euro, iar la o vilă de 4 stele din Buşteni, o cameră dublă tot pentru 3 nopţi de cazare, cu mic dejun, costă 1.177 de lei.

"În cazul staţiunilor balneare, de exemplu, pentru 3 nopţi de cazare / cameră dublă, cu mic dejun, dar şi cu două cine, la un hotel de 3 stele din staţiunea 2 Mai, un cuplu va plăti 2004 lei, iar la un hotel de 4 stele din Băile Tuşnad, camera dublă pentru 3 nopţi, cu demipensiune (mic dejun şi cină tip bufet) costă 2.009 lei", a spus Voican.

Citit 4563 ori Ultima modificare Miercuri, 17 August 2022 13:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.