De ce aleg românii să meargă pe litoralul bulgăresc

De ce aleg românii să meargă pe litoralul bulgăresc
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Prețurile din Bulgaria, comparativ cu cele din România


Prețuri foarte mici, avantaje pentru pachetele all inclusive, peisaje de vis, plaje curate, fără gunoaie sau alge, străzile bine întreținute, fără vreun chiștoc de țigară, sticlă de suc sau ambalaje aruncate pe jos, acestea sunt unele dintre motivele principale ale românilor care aleg litoralul bulgăresc în defavoarea celui românesc. 

Atât turiștii români, cât și cei din alte țări numesc litoralul Bulgariei „Cantina Europei”, deoarece găsești mâncare diversificată, foarte bună și proaspătă, la un preț decent pentru toți cei care aleg să meargă în vacanță. Pe lângă asta, turiștii din Albena sunt uimiți de curățenia de pe drumuri și de plaje fără pahare de bere prin nisip, scoici sau alge urât mirositoare.

Din păcate litoralul nostru nu se aseamănă nici pe departe cu cel din Bulgaria, din cauza prețurilor foarte ridicate. Spre exemplu, o porție de gogoșele ajunge la 30 de lei în Mamaia, față de doar 14 lei în Albena, pentru o porție mare de gogoși. 

Un capitol la care litoralul din ţara vecină a câștigat detașat vara asta este parcarea, care costă în jur de 15-20 de leva (40 de lei), ceea ce la Mamaia abia la final de sezon s-a reuşit, după ce preţurile au fost coborîte de la 4 lei pe oră, adică 96 de lei pe zi, la presiunea turiştilor, hotelierii concesionând din locurile Primăriei şi punându-le la dispoziţia clienţilor la preţuri de 30-40 de lei pe zi. 

„Suntem obișnuiți să venim an de an aici în Albena, este o stațiune liniștită, foarte curată, oameni super primitori și mâncarea foarte proaspătă. Nimeni nu poate compara litoralul nostru cu cel bulgar.”

„Este de necomparat, începând de la prețurile de aici, față de cele din stațiunile din Constanța. La hotel de 5 stele am ajuns să dau, pentru trei persoane, 100 de euro pe noapte, iar în acest preț sunt incluse următoarele: pachet ultra all inclusive care constă în toate mesele, băuturi pe plajă gratuite, gustări între mese gratuite, șezlonguri pe plajă gratuite, acces gratuit la spa, piscină interioară, club de noapte și masaj total gratuite. Ce vrei mai mult pentru banii ăstia?”

Acestea sunt doar unele cuvinte de laudă primite de la turiștii români veniţi la relaxare în stațiunea Albena, e drept, la final de sezon estival.

Citit 4721 ori Ultima modificare Duminică, 18 Septembrie 2022 08:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.