Idei inedite de relaxare în România

Idei inedite de relaxare  în România
Satul Cob - foto life.hotnews.ro
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

România nu duce lipsă de idei interesante în ceea ce privește turismul intern. În cele ce urmează vom da câteva exemple de astfel de iniţiative locale care merită testate în 2022. De la un sat din lut la case micuţe sau locuinţe în copaci, lista ofertelor inedite e deschisă.

Odată cu criza globală, industria de travel s-a schimbat, dar și modul în care oamenii se raportează la vacanţele în străinătate. În ultima perioadă, au apărut însă și în România oferte interesante în acest domeniu, multe care urmează trendurile de afară.

Vacanţă într-un sat de lut unic în România

Dacă ai rămas mereu cu gândul la vacanţele petrecute la bunici și la copilărie, atunci un concediu în satul Cob poate fi varianta perfectă pentru tine. Poziţionat în viitorul Geoparc „Ţinutul Buzăului”, regiune buzoiană plină cu fenomene naturale unice în Europa: Vulcanii Noroioși, Ţara Luanei, Așezările Rupestre Colţi-Aluniș-Nucu (Athosul românesc), minisatul ecologic îţi oferă cinci căsuţe rustice, dar utilate modern, cu 12 camere disponibile. Departe de tot ceea ce înseamnă traiul urban, proiectul unic în ţara noastră oferă o priveliște minunată asupra Văii Buzăului, dar și bunătăţi locale, astfel încât să ai parte de o experienţă cât mai autentică și plăcută. Casele sunt construite din cob, amestec de pământ lutos, nisip, paie și apă, geamurile acestora sunt făcute din parbrize, iar zidurile au în structura lor sticle şi borcane prin care pătrunde lumina naturală.

Liniște și pace în case micuţe

Dacă îţi place conceptul de case micuţe (tiny houses) și ţi-ai dorit mereu să experimentezi viaţa într-o locuinţă mică, acum ai ocazia, deoarece acest trend a prins foarte bine la români și mulţi sunt cei care fie s-au mutat într-o astfel de locuinţă, fie au cumpărat-o sau construit-o pentru ca alţii să se poată bucura de ea într-o vacanţă.

Spre exemplu, în Vadu Crișului, judeţul Bihor, am găsit două astfel de opţiuni. Prima este o căsuţă poziţionată la marginea unei bălţi private de pescuit, cu terasa deasupra apei. Pe lângă faptul că vine complet utilată, căsuţa oferă decorul perfect pentru ca tu să fii în completă armonie cu natura, într-un spaţiu intim și confortabil.

Dormitul în copaci, visul copilăriei, poate fi împlinit

În Porumbacu de Sus, un sat mic de unde în zilele senine poţi vedea munţii Făgăraș în toată splendoarea lor, vei descoperi o cazare care-ţi va împlini una dintre dorinţele copilăriei - a dormi într-o casă în copac.

Porumbacu Treehouse este poziţionată în plină natură, în mijlocul unei păduri din localitate, astfel încât vei avea parte de multă liniște și relaxare. Casa este din lemn, cu ferestre din tavan și până în podea, astfel încât va fi mereu luminoasă pe timp de zi.

Chaletul oferă un dormitor, o baie și o chicinetă, într-un design modern și romantic, dar și o terasă de unde poţi auzi cele două râuri care trec pe această proprietate. Nu-ţi va lipsi nici internetul, dar nici bicicletele pe care le poţi lua gratuit pentru a admira împrejurimile, cum ar fi Castelul de Lut Valea Zânelor. , sursa: life.hotnews.ro

Galerie de imagini

Citit 3521 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Noiembrie 2022 09:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.