Destinaţii perfecte pentru minivacanţa de 1 Decembrie

Destinaţii perfecte  pentru minivacanţa  de 1 Decembrie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pe 1 Decembrie, românii sărbătoresc Ziua Naţională care este declarată zi liberă legală de la stat. Anul acesta, 1 Decembrie pică într-o zi de joi, iar anterior, pe 30 noiembrie se sărbătoreşte Sfântul Andrei, care, de asemenea, este declarată zi liberă legală. Ceea ce înseamnă că angajaţii români au două zile libere una după alta.

Mai mult decât atât, la începutul acestui an, Ministerul Muncii a anunţat că ziua de 2 decembrie va fi liberă pentru cei care lucrează în sectorul public, asta însemnând că aceştia pot face punte între liberele de 30 noiembrie şi 1 Decembrie şi weekend, şi îşi pot organiza o minivacanţă de patru zile.

Locuri pentru iubitorii muntelui

Pentru cei care adoră să meargă în vacanţă la munte vă propunem câteva idei perfecte pentru minivacanţa de 1 Decembrie. Poiana Braşov este una dintre cele mai apreciate staţiuni turistice când vine vorba de drumeţii montane şi de practicarea sporturilor de iarnă. Staţiunea Poiana Braşov, denumită şi Poiana Soarelui, este situată la altitudinea de 1.030 de metri, la 11 kilometri de municipiul Braşov şi este înconjurată de patru masive muntoase: Postăvaru (1.799 de metri), Piatra Craiului (2.238 de metri), Bucegi (2.505 metri) şi Piatra Mare (1.848 de metri). Iar în apropiere de Poiana Braşov se află Canionul 7 scări, un loc perfect pentru pasionaţii de drumeţii.

O altă destinaţie de neratat, potrivită pentru toate categoriile de vârstă, adresându-se atât persoanelor pasionate de sporturile de iarnă, cât şi celor care vor să se relaxeze şi să se bucure de peisajele montane, este Vatra Dornei. De asemenea, staţiunea mai este cunoscută pentru mofetele naturale de săruri de mare puritate şi concentraţie de CO2 şi nămolul de turbă din zona Poiana Stampei, cu numeroase beneficii pentru sănătate.

Destinaţii tradiţionale de 1 Decembrie

Pentru cei care vor să petreacă în stil tradiţional Ziua Naţională, prezentăm mai jos trei zone unde turiştii pot descoperi tradiţiile şi obiceiurile româneşti.

Maramureş sau „Ţara lemnului” este un judeţ poziţionat în nordul ţării, la graniţa cu Ucraina şi este una dintre destinaţiile care şi-au păstrat autenticitatea tradiţiilor, oferindu-le astfel turiştilor şansa de a experimenta un 1 Decembrie românesc. Fie că vorbim de satul Breb sau de oraşul Borşa, aceste locuri surprind prin casele construite în stil tradiţional şi prin porturile specifice şi obiceiurile populare. Pe lista destinaţiilor tradiţionale este şi Bucovina, o regiune situată în nord-estul României, recunoscută pentru mănăstirile de aici, dar şi pentru păstrarea intactă a multor obiceiuri străvechi moldoveneşti. Ziua de 1 Decembrie este un moment ideal în care să descoperi mănăstirile Putna, Humor, Dragomirna, Voroneţ, Moldoviţa sau Suceviţa.

Mărginimea Sibiului este o altă zonă etnografică unică în România, situată la vest de Sibiu, la sud de valea Sadului şi la nord de râul Sălişte. Istoricii spun ca Mărginimea Sibiului este una dintre cele mai vechi zone etnografice, din perioada neoliticului sau chiar a eneoliticului. Printre atracţiile turistice din zonă menţionăm: Casa memorială a lui Octavian Goga, Cetăţuia, Muzeul Satului şi Biserica „Sf. Treime”.

Galerie de imagini

Citit 6805 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022 03:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.