Locuri frumoase din România pe care să le vizitezi de Crăciun

Locuri frumoase din România pe care să le vizitezi de Crăciun
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Crăciunul este una dintre cele mai frumoase sărbători din an. În funcţie de preferinţe, oamenii aleg să petreacă sărbătoarea Nașterii Domnului acasă, în familie sau într-o staţiune din ţară.

Indiferent că alegi să petreci Crăciunul în stil tradiţional sau preferi să te delectezi cu bucate alese, am selectat mai jos unele dintre cele mai frumoase destinaţii pentru a petrece Sărbătorile de iarnă.

Românii care vor să petreacă Crăciunul în stil tradiţional sunt interesaţi de locuri în care se păstrează obiceiurile și tradiţiile vechi, transmise din generaţie în generaţie.

Borşa, Maramureş

Maramureșul este o destinaţie potrivită pentru a petrece Crăciunul alături de familie. Fiecare loc se remarcă prin arhitectura autentică din lemn, iar tradiţiile moștenite din bătrâni se păstrează până astăzi. În ajunul sărbătorii Nașterii Domnului se simt arome de pâine coaptă făcută în cuptor, plăcinte cu brânză, mărar, ceapă și pancove (gogoși), iar pe uliţe se aud glasuri de copii care ies la colindat. Pe lângă colindele clasice („Capra“ sau „Steaua“), în Maramureș se păstrează și alte tradiţii precum: Viflaimul, Brondoșii (în zona Cavnic), Vergelul și Zânele Vestitoare.

Fundata, Brașov

Fundata este o localitate aflată la 40 de km de Brașov. Este cea mai înaltă localitate din zonă, fiind situată la o altitudine de 1.360 de metri. Fundata este o destinaţie de familie care surprinde prin peisajele pitorești de iarnă și prin tradiţiile și obiceiurile care nu s-au pierdut în timp. De asemenea, în Fundata se găsesc mâncăruri pregătite după reţete tradiţionale transmise din generaţie în generaţie: caș afumat, brânză de oaie în burduf sau brânză în coajă de brad.

Gârda de Sus, Alba

Gârda de Sus este o localitate situată în judeţul Alba, în inima munţilor Apuseni, iar colindele, peisajele rurale și bucatele tradiţionale fac din acest loc destinaţia ideală pentru a petrece un Crăciun tradiţional.

Bucovina

Bucovina este o altă regiune din ţară în care se păstrează datinile străvechi. În Bucovina, fiecare zonă este încărcată de legendă, iar tradiţiile s-au păstrat din generaţie în generaţie, făcând din această regiune un loc ideal pentru a petrece un Crăciun tradiţional.

Destinaţii pentru o vacanţă activă

Pentru cei care nu vor să-și petreacă sărbătorile doar la gura sobei, am selectat câteva staţiuni montane în care se află cele mai frumoase pârtii de schi din România.

Bușteni

Staţiunea Bușteni sau „Poarta Bucegilor“ este recunoscută pentru atracţiile turistice impresionante, printre care: Piatra Arsă, monumentul Caraiman, Jepii Mari şi Jepii Mici și pentru pârtiile de schi: Kalinderu 1 şi Kalinderu 2. De asemenea, în Bușteni se află un fun park cu activităţi pentru toate vârstele.

 

Predeal

Predeal este o staţiune montană de pe Valea Prahovei, apreciată de turiști, atât pentru pârtiile de schi, cât și pentru peisajele încântătoare. Staţiunea găzduiește cinci pârtii de schi, cu o lungime totală de 7 km. De asemenea, pârtiile sunt dotate cu nocturnă, telescaun și teleschi. Pârtia Subteleferic are un nivel dificil, pârtiile Clăbucet şi Cocoșul sunt de nivel mediu, iar pârtiile Clăbucet Sosire și Clăbucet Varianta sunt de nivel ușor.

 

Păltiniș

Situată în Mărginimea Sibiului, Păltiniș este staţiunea aflată la cea mai mare altitudine din România, 1.450 de metri. Totodată, este și cea mai veche staţiune montană din România. Staţiunea Păltiniș le pune la dispoziţie turiștilor șase pârtii de schi, un telescaun și un teleschi. Pârtiile cu un nivel de dificultate scăzut sunt: Pârtia de schi Oncești și Oncești 2, iar cele cu un nivel mediu sunt: Arena, Gâscani, Platoş, Poiana Poplacii și Soarelui. Sursa: Ştirile Pro TV

Citit 6239 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2022 08:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.