Unde putem face plajă în sudul Italiei

Unde putem face plajă în sudul Italiei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Sudul Italiei este cunoscut pentru plajele sale frumoase și apele cristaline. Dacă vă aflați în căutarea unor locuri de plajă în această regiune, iată câteva dintre cele mai populare destinații.

Primul loc pe care trebuie să îl vizitați este Salento. Această peninsulă, situată în regiunea Puglia, este considerată una dintre cele mai frumoase din Italia. Salento are o mulțime de plaje de nisip alb și ape cristaline. Cele mai populare plaje din Salento includ Punta Prosciutto, Porto Cesareo și Torre Lapillo.

În apropiere de Salento se află și alte destinații populare pentru plajă, precum Gallipoli și Santa Maria di Leuca. Gallipoli este un oraș istoric situat pe o insulă și are o mulțime de plaje frumoase. Santa Maria di Leuca este o destinație mai liniștită, situată la capătul sudic al peninsulei Salento și este cunoscută pentru apele sale cristaline și pentru plajele de nisip fin.

În regiunea Calabria, se află Tropea, un oraș mic, situat pe coastă. Tropea are plaje frumoase și este cunoscut pentru formațiunile sale stâncoase. Cele mai populare plaje din Tropea includ Spiaggia del Cannone, Spiaggia di Michelino și Spiaggia di Tropea.

În Sicilia, există o mulțime de plaje frumoase. Una dintre cele mai populare destinații pentru plajă în Sicilia este Taormina. Acest oraș de coastă, situat în apropiere de vulcanul Etna, are o mulțime de plaje frumoase și o vedere panoramică spectaculoasă. Cele mai populare plaje din Taormina includ Isola Bella, Mazzarò și Spisone.

O altă destinație populară pentru plajă în Sicilia este San Vito Lo Capo. Acest oraș de coastă se află în nord-vestul insulei și are unele dintre cele mai frumoase plaje din regiune. Cele mai populare plaje din San Vito Lo Capo sunt Spiaggia di San Vito Lo Capo, Spiaggia del Bue Marino și Cala dell’Uzzo.

În apropiere de Lecce, putem regăsi totodată Porto Miggiano, o plajă mai puțin cunoscută, cu peisaje de vis, care dă sentimentul de liniște. Aceasta nu este de dimensiuni foarte mari, precum celelalte menționate, dar datorită liniștii este locul perfect pentru o baie în mare.

În concluzie, sudul Italiei are o mulțime de destinații frumoase, de la plaje cu nisip alb și ape cristaline, la formațiuni stâncoase spectaculoase și peisaje panoramice. Indiferent de locul pe care îl alegeți, puteți fi sigur că veți avea parte de o experiență minunată și relaxantă.

Citit 3625 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Iunie 2023 07:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.