Cum e viața de pieton în Napoli

Cum e viața de pieton în Napoli
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În orașul italian Napoli, conducătorii auto ignoră regulile de circulație și pun permanent în pericol viața pietonilor. Deși există semne de circulație și reguli stricte, șoferii conduc imprudent și nu acordă prioritate pietonilor.

Conform unui studiu recent, numărul accidentelor de circulație în Napoli a crescut în ultimii ani, iar majoritatea acestora sunt cauzate de conducerea imprudentă a șoferilor. Mulți conducători auto depășesc limita de viteză, trec pe roșu sau nu acordă prioritate pietonilor. Aceste lucruri aduc pericole constante pentru pietonii din Napoli, care se obișnuiesc să treacă strada în fugă și să evite mașinile care nu le acordă prioritate. Situația este îngrijorătoare, deoarece se poate întâmpla oricând un accident grav, care poate ajunge chiar la pierderi de vieți omenești.

Ca turist, trebuie să fii foarte atent prin ce zonă treci, pentru că, dacă nu te asiguri foarte bine, riști să fii lovit de o mașină. În Napoli, este o imagine perfect normală ca mașina să fie atinsă sau puțin avariată, din cauza micilor coliziuni cu alte autoturisme. În caz că șoferul decide să oprească, trebuie să te miști destul de rapid, deoarece oprirea nu este practic de 100%, conducătorul auto reducând de fapt viteza foarte puțin.

Șoferii italieni spun că pentru ei a devenit ceva foarte normal să treci pe roșu sau să nu acorzi prioritate, iar majoritatea accidentelor au fost făcute mai mult cu turiști care închiriază mașini, neputând să se adapteze "regulilor de circulație" din Napoli.

Citit 3451 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Iunie 2023 07:07

1 comentariu

  • postat de Geos
    Marți, 13 Iunie 2023 20:22
    5.13.151.***
    Da nu e nevoie sa te duci pana in Napoli pentru senzatii tari, e plin Galatiul fiare cu "fiare" ce conduc de parca nu au vazut Codul Rutier nici macar in poze, nu au pic compasiune sau macar mila crestina fata de cei din jurul lor.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.