Cel mai scurt, liber și frumos drum spre Transilvania. Călător prin țara mea (1)

Cel mai scurt, liber și frumos drum spre Transilvania. Călător prin țara mea (1)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Șoseaua care duce prin Valea Prahovei este, de departe, cea mai proastă rută care poate fi aleasă către Ardeal. Ar mai fi și traseul pe la Întorsura Buzăului, dar mi se pare a doua opțiune. Cel mai bine, după părerea mea, ar fi Galați - Târgu Secuiesc.

Dacă plecați spre Transilvania, alegeți drumul prin Smârdan, Pechea, Cudalbi, Matca; această șosea nu numai că se prezintă într-o stare excelentă și este perfect semnalizată, dar trece prin puține aglomerări rurale și te poartă rapid către Tecuci, Tișița, Panciu, Vidra, Tulnici, Țiglina 5 (Lepșa), Târgu Secuiesc.

Între ultimele două etape ale drumului, veți străbate șoseaua care traversează Munții Vrancei între Lepșa și Ojdula, pe un traseu auto lejer, fără multe curbe „în ac de păr”, dar cu serpentine și peisaje care îți taie respirația. Nu este exclus să întâlniți urși pe marginea șoselei, așteptând mâncare de la turiști.

Alte călătorii prin țara mea

Cel mai important este faptul că, pe această șosea, nu au acces vehiculele grele (peste 3 tone), ceea ce scutește mulți nervi și „mersul piticului” în urma mastodonților transportului.

Odată ajuns în Târgu Secuiesc, ți se deschid drumuri către nord: Băile Tușnad - Gheorghieni - Miercurea Ciuc - Toplița; sud: Sfântu Gheorghe - Brașov; vest: Sfântu Gheorghe - Rupea - Viscri - Sighișoara și mai departe. Și, în chiar centrul vechi al Târgului, aveți prima ocazie să mâncați gustoasele bucate specifice locului, la Restaurantul Secuiesc.

Ardealul n-a fost călcat și distrus de năvălitori așa cum s-a întâmplat în Moldova sau Muntenia. De aceea are situri istorice rămase aproape în picioare și în bună parte restaurate: cetăți, castele, biserici fortificate, pe care vă îndemn să le vizitați.

Citit 2083 ori Ultima modificare Miercuri, 23 August 2023 10:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.