Cheile Vârghișului. Călător prin țara mea (5)

Cheile Vârghișului. Călător prin țara mea (5)
Comoară arhiteecturală în paragină
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

La o distanță egală de Odorheiu Secuiesc și Rupea se află o altă minune a naturii: Cheile Vârghișului, săpate de apa repede și limpede în munții de calcar prin care trece.

Traseul de mică dificultate, lung de câțiva kilometri, șerpuiește de-o parte și de alta a pârâului și îl traversează de 12 ori cu podețe suspendate pe cablu.

Veți avea de trecut doar prin vreo trei pasaje mai dificile, peste stânci lunecoase; pe la mijlocul cheilor se află și o pasarelă ridicată sub o stâncă în surplombă.

Alte călătorii prin țara mea

Cele două peșteri chiar merită și pot fi ușor explorate, pentru că nu sunt foarte adânci; de dragul frumuseții lor, luați-vă lanterne, căci telefoanele mobile nu dau destulă lumină.

Aveți mai multe locuri de repaus și vă puteți odihni picioarele în apa rece.

Am văzut pește în pârâu, însă nu știu dacă se poate pescui la păstrăv, locul fiind rezervație naturală.

Deși intrarea spre obiectivul turistic, din drumul județean, este prost semnalizată, accesul auto până la chei este foarte bine asfaltat (cu excepția ultimilor 2-3 kilometri); circulația se desfășoară pe un singur sens, dar există numeroase refugii.

Intrarea pe traseu nu costă cine știe ce, iar parcarea este cam scumpă. Însă merită să petreceți câteva ore în răcoarea și splendoarea naturii sălbatice. La punctul de plecare pe traseu ni s-a spus că urșii nu se prea aventurează între stâncile aproape verticale.

Citit 4253 ori Ultima modificare Miercuri, 23 August 2023 10:26

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.