SĂRBĂTORI ÎN BUCOVINA / Ofertele pensiunilor pornesc de la 1.100 de lei

SĂRBĂTORI ÎN BUCOVINA / Ofertele pensiunilor pornesc de la 1.100 de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei care ajung în Bucovina de sărbători pot petrece un sejur de cinci zile la pensiuni din Suceviţa sau Voroneţ la preţuri ce pornesc de la 1.100 - 1.200 de lei. Turiştii sunt îmbiaţi cu bucate bucovinene, grătar în zăpadă, plimbări cu sănii trase de cai, dar şi saună sau baie cu lapte şi miere.

Majoritatea pensiunilor şi hotelurilor din Bucovina au pachetele turistice de Revelion vândute şi mai au locuri doar pentru Crăciun, unii proprietari de pensiuni având locurile rezervate încă de anul trecut.

La o cabană din zona Suceviţa, un sejur de Crăciun, cu patru nopţi de cazare cu demipensiune costă 1.200 de lei de persoană, iar oferta include şi masă festivă, cu bucate tradiţionale bucovinene. Turiştii pot face plimbări cu sănii trase de cai şi pot primi vizita grupurilor de colindători. De Revelion, la aceeaşi cabană, pentru cinci nopţi de cazare în perioada 28 decembrie -2 ianuarie preţul este de 1.600 de lei de persoană.

Tot în Suceviţa, la un hotel de patru stele oferta pentru Crăciun este pentru trei zile, la aproximativ 200 de lei o noapte de cazare de persoană, la care se adaugă 250 de lei pentru cina festivă şi 100 de lei pentru prânzul tradiţional, iar turiştii vor beneficia în fiecare seară de spectacole cu muzică uşoară şi folclorică. La acelaşi hotel de patru stele, de Revelion oferta este pentru cinci nopţi de cazare cu pensiune completă, preţurile fiind între 2.300 de lei şi 3.000 de lei de persoană. Turiştii au la dispoziţie zona SPA, cu piscină, saună, sală de fitness şi biliard.

În zona Vama, la o pensiune de patru margarete pachetul turistic de Crăciun include patru nopţi de cazare, pentru care tariful de persoană este de 1.490 de lei. Turiştii sunt îmbiaţi cu plimbări cu sănii trase de cai, cu ţuică fiartă, vin fiert şi cozonaci, grătar la foişor sau foc de tabără şi colinde. Meniul casei cuprinde mâncăruri şi băuturi naturale tradiţionale bucovinene: tochitură cu mămăliguţă, hribi cu smântână, borş ţărănesc de hribi sau păstrăv cu smântână şi păstrăv afumat, dar şi plăcinte poale-n brâu, cozonaci, papanaşi cu smântână şi dulceaţă de cireşe amare, alivancă, clătite cu dulceţuri de casă sau brânză de vaci, pampuşte (gogoşi după o reţetă locală) şi afinată. La aceeaşi pensiune, cinci nopţi de cazare de Revelion costă 2.100 de lei de persoană, în preţ fiind incluse masa festivă, foc de tabără sau plimbări cu sănii trase de cai şi seară bucovineană cu taraf.

Tot în Vama, la o altă pensiune, cinci nopţi de cazare în perioada Crăciunului costă între 1.590 şi 1.690 de lei de persoană, iar turiştii sunt invitaţi la pomana porcului şi la plimbări cu sania trasă de cai. De Revelion, la aceeaşi pensiune, pentru cinci nopţi de cazare preţurile sunt între 1.900 şi 1.990 de lei de persoană, iar oferta mai include: "meniu standard , tip pensiune, după tradiţia locală bucovineană, atmosferă animată de un disc-jockey, plimbare cu sania trasa de cai, grătar pe zăpadă cu vin şi ţuică fiartă, seară bucovineană şi obiceiuri de iarnă".

Într-o localitate din apropiere, la Frumosu, la o pensiune de trei margarete pachetul turistic de Crăciun este de 1.200 de lei de persoană pentru patru nopţi de cazare cu pensiune completă, acces la piscină, saună şi masă festivă cu bucate tradiţionale. În seara de Ajun, turiştii vor fi vizitaţi de colindători care vin împreună cu Moş Crăciun, iar în prima zi de Crăciun petrecerea începe de la ora 14.00, cu orchestră şi cu program folcloric. A doua zi, turiştilor li se oferă o plimbare cu sania la şapte kilometri de pensiune, la poalele munţilor, unde vor face grătar în aer liber, pe zăpadă, iar în celelalte zile sunt propuse excursii la mănăstirile din Bucovina, la salina Cacica, plimbare cu mocăniţa, dar şi schi pe pârtiile de la Gura Humorului.

De Revelion, pentru un sejur de şase zile cu cinci nopţi de cazare şi pensiune completă, preţul este de 1.600 de lei de personă la aceeaşi pensiune, iar după o plimbare cu sania turiştii vor participa la pomana porcului, unde împreună cu măcelarul vor putea să taie şi să pârlească porcul şi să prepare acolo bucatele, acompaniaţi de orchestră, cu vin fiert şi ţuică fiartă. Ultima zi din an cuprinde "programul datinilor de Anul nou", la pensiune venind 100 de urători îmbrăcaţi în straie populare, cu călăreţi, car cu boi şi formaţii de mascaţi. În prima zi din an, turiştii sunt invitaţi la "întorcătură cu borş acru, orchestră şi program artistic de dansuri populare".

În zona Câmpulung Moldovenesc, la Sadova, la o pensiune de patru margarete oferta de Crăciun este de 1.500-1.600 de lei de persoană, cu patru nopţi de cazare şi a cincea noapte oferită gratuit, în regim de demipensiune. Turiştii sunt invitaţi la această pensiune la pomana porcului şi, "într-o atmosferă de sărbătoare, la spectacol bucovinean autentic", cu colindători şi foc de tabără. De Revelion, la aceeaşi pensiune preţul pentru cinci nopţi de cazare este cuprins între 1.850 de lei şi 2.100 de lei de persoană, tot în regim de demipensiune. Turiştii vor beneficia de pomana porcului, masă festivă de Revelion şi foc de artificii, iar în 1 ianuarie li se pregăteşte "o zi bucovineană autentică", cu spectacol de datini şi obiceiuri, un foc de tabără şi berbecuţ la proţap.

La Voroneţ, o pensiune de trei margarete oferă turiştilor mâncare bio, cu preparate din carne, lactate şi dulceţuri făcute în casă, iar pentru patru nopţi de cazare preţul este de 1.100 de lei de persoană în regim de demipensiune. Turiştii vor avea posibilitatea să viziteze mănăstirile din zonă, să schieze pe pârtiile din Gura Humorului, să asiste la spectacol de obiceiuri tradiţionale din Bucovina prezentat de un ansamblu de copii sau să se plimbe cu sania prin pădure.

În aceeaşi zonă, în Gura Humorului, la o pensiune de patru margarete preţurile sunt între 1.000 şi 1.200 de lei pentru patru nopţi de cazare cu demipensiune în perioada Crăciunului. Pe lângă cina festivă, turiştilor li se oferă "plimbare cu sania, spectacol de colinde şi obiceiuri tradiţionale". De Revelion, la aceeaşi pensiune cinci nopţi de cazare cu demipensiune costă între 1.850 de lei şi 2.100 de lei, iar turiştii beneficiază de saună şi fitness, plimbare cu sania, grătar în aer liber.

Tot în Gura Humorului, la un hotel de patru stale pachetele turistice de Crăciun, cu trei sau patru nopţi de cazare şi demipensiune, costă între 241 şi 359 de euro de persoană, turiştii beneficiind de "cină câmpenească la moşie, cu foc de tabără, taraf şi dansatori, cină de Ajun cu colindători şi Moş Crăciun", dar şi de facilităţile hotelului - fitness, saună, jacuzzi. La acelaşi hotel, de Revelion pachetul turistic este de patru sau cinci nopţi de cazare cu demipensiune şi costă între 469 şi 679 de euro de persoană.Turiştii vor beneficia de "cafe concert live şi asigurat de un disc jockey, petrecere tradiţională cu datini şi obiceiuri, cântece şi joc", iar în noul an sunt invitaţi la "chermeză boierească la hanul din complexul hotelului".

La un alt hotel de patru stele din Gura Humorului, pachetul turistic pentru patru nopţi de cazare cu demipensiune, de Crăciun, costă între 1.400 de lei şi 1.900 de lei de persoană şi include: "spectacol de colinde, petrecere în stil bucovinean, la o serbare câmpenească cu grătar şi berbecuţ la proţap". La acelaşi hotel, oferta de Revelion este cuprinsă între 2.000 şi 3.000 de lei de persoană pentru patru nopţi de cazare cu demipensiune. Turiştii vor participa la pomana porcului, vor avea parte de grupuri de urători, iar în noaptea dintre ani vor petrece cu orchestră de muzică şi cu foc de artificii, în timp ce în prima zi din an va fi organizată o petrecere câmpenească cu berbecuţ la proţap.

Turiştii care aleg Vatra Dornei se pot caza la un hotel de patru stele care oferă pachete de trei sau cinci nopţi de cazare cu demipensiune la preţuri cuprinse între 655 şi 1.406 lei, turiştii având acces la centrul SPA, cu saună infraroşu, saună finlandeză, jacuzzi şi salină. La acelaşi hotel, oferta de Revelion este pentru cinci zile, fiind cuprinsă între 1.250 de lei şi 1.872 de lei, cu mic dejun inclus, iar masa festivă dintre ani costă 300 de lei, în timp ce pentru a lua parte la un carnaval în prima zi a anului turiştii trebuie să mai plătească 250 de lei. Turiştii pot beneficia, însă contra cost, şi de masaj terapeutic, masaj de relaxare sau masaj cu uleiuri esenţiale şi baie cu lapte şi miere şi împachetări cu argilă.

Principalii clienţi ai pensiunilor din Bucovina în perioada sărbătorilor de iarnă provin din Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Botoşani, Vaslui şi Iaşi, în timp ce turiştii străini vin de obicei în perioada mai-septembrie, spun proprietarii de pensiuni şi hoteluri.

Citit 2979 ori Ultima modificare Marți, 10 Decembrie 2013 12:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.