Idei de city-break în oraşe româneşti
Foto: Foto: Sighisoara

Idei de city-break în oraşe româneşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un city-break reuşit nu înseamnă în mod necesar că trebuie să pleci din ţară. Sunt câteva oraşe româneşti care te fac să te simţi ca în Occident şi îţi pot oferi o scurtă vacanţă despre care să le povesteşti cu drag prietenilor. Iată listă scurtă cu oraşele unde te poţi simţi ca un turist.

Clasicul Braşov

Oraşul îţi oferă o mulţime de obiective turistice istorice şi culturale, dar si de o selecţie de modalităţi de petrecere a timpului liber şi de festivaluri recunoscute în ţară. Alături de acesta stă, în imediata vecinătate a oraşului, staţiunea Poiana Braşov, un loc oportun pentru sporturi de iarnă şi distracţii de sezon pe pârtii, care oferă şi o mulţime de trasee turistice deosebite în restul anului.

Timişoara cea occidentală

Pentru cei pasionaţi de cultură, dar si de distracţii nocturne, Timişoara este cea mai bună destinaţie de city-break. Turiştii vor găsi un amestec perfect de cultură românească şi occidentală. O scurtă plimbare prin Timişoara îţi va dezvălui un amestec arhitectural de excepţie. Alături de acestea se află numeroase muzee deosebite, galerii de artă şi evenimente culturale, iar Grădina Zoologică şi parcurile sunt obiective perfecte pentru o vacanţă cu familia.

Medievala Sighişoară

Cu clădirile ei vechi şi cu aerul ei de cetate medievală, este unul dintre cele mai frumoase oraşe din România. Evenimente şi festivaluri care amintesc de tradiţii medievale se organizează aici aproape în aproape fiecare lună. Aflat pe lista monumentelor UNESCO, oraşul atrage foarte mulţi turişti din ţară şi din străinătate.

Sibiul cultural

Pieţe larg deschise cu clădiri medievale, structuri istorice din perioadele de glorie arhitecturala ale ţării şi o mulţime de festivaluri te aşteaptă în fosta Capitală Europeană a Culturii în 2007. Centrul vechi, muzeele şi pieţele în care se desfăşoară numeroase evenimente culturale doar câteva dintre motivele pentru care trebuie să alegi Sibiul pentru un city-break românesc.

Cosmopolitul Bucureşti

Sunt atâtea lucruri minunate de văzut şi în Bucureşti‚ indiferent de anotimpul în care alegi să vizitezi acest oraş cosmopolit‚ modern şi mereu agitat. Bucureştiul este poate singurul oraş unde vei întâlni clădiri moderne de sticlă construite lângă monumente istorice‚ Bucureştiul este oraşul bisericilor (peste 500 de lăcaşuri de cult), Bucureştiul este oraşul care nu doarme niciodată. Trebuie să vizitezi Muzeul Cotroceni şi Palatul Parlamentului‚ nu trebuie să ratezi o plimbare pe Calea Victoriei ori pe Bulevardul Magheru‚ iar dacă ai un ghid bun vei afla câte ceva despre cele mai vechi hoteluri şi restaurante‚ primele teatre sau locurile de întâlnire ale îndrăgostiţilor.

Citit 2693 ori Ultima modificare Vineri, 21 Martie 2014 15:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.