În Egipt va fi înfiinţat primul muzeu subacvatic din lume

În Egipt va fi înfiinţat primul muzeu subacvatic din lume
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) sprijină construirea unui muzeu subacvatic în oraşul egiptean Alexandria, proiect care va revitaliza turismul afectat de recesiune şi de situaţia politică a ţării, consideră autoriăţile egiptene. Se estimează că muzeul ar putea să atragă trei milioane de turişti în fiecare an pentru a admira cele 2.500 de piese istorice care se află pe fundul Mării Mediterane. Proiectul muzeului subacvatic din Alexandria este cu adevărat impresionant, după cum reiese din imaginile oferite publicităţii de UNESCO. Acesta ar urma să fie construit în Mediterană, în apropierea Bibliotecii din Alexandria, fiind necesare 136 de milioane de euro pentru finalizarea sa. În Marea Mediterană se află mii de vestigii scufundate, cu o valoare istorică şi culturală deosebită, iar comorile civilizaţiei antice egiptene, printre care palate ale faraonilor, nu mai puţin de 26 de sfincşi, corăbii greceşti şi romane, rămăşiţele Farului din Alexandria, una dintre cele şapte minuni ale lumii antice, ar putea să fie vizitate fără să fie scoase la lumină.

Conceptul muzeului a fost realizat de arhitectul francez Jacques Rougeri, la comanda Ministerului Antichităţilor din Egipt.

“Muzeul va remodela faţa regiunii arabe, ţinând cont de faptul că va fi primul de acest gen din lume. Cu siguranţă, muzeul acesta va revigora turismul şi economia egiptene, greu încercate de recesiune“, a declarat Youssef Khalifa, preşedintele Administraţiei Centrale pentru Antichităţi din Egiptul de Sud.

Planurile aşteaptă de ani întregi să fie aprobate, dar demersurile au tot fost amânate din cauza situaţiei tulburi şi destul de agitate din ţară. La acest moment, discuţiile despre începerea construcţiei muzeului au fost reluate, informează Daily Mail.

Muzeul va oferi şi posibilitatea unor excursii cu mini-submarine pentru ca vizitatorii să poată observa vestigiile de aproape, dar şi de a face scufundări.

Problema semnalată de UNESCO este legată de poluarea existentă în golful din Alexandria, unde se află vestigiile, ceea ce face greu de observat obiectivele istorice, dar le şi deteriorează mult mai repede.

Sursa: adevarul.ro

Citit 3282 ori Ultima modificare Duminică, 06 Decembrie 2015 02:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.