TOP 10 destinaţii europene ce merită văzute în 2016

TOP 10 destinaţii europene ce merită văzute în 2016
Foto : Dordogne
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Experţii de la Lonely Planet, care publică cele mai cunoscute ghiduri de turism din lume, au decis care sunt destinaţiile europene ce merită văzute în 2016.

1. Pelopones, Grecia

Grecia este foarte aglomerată pe perioada verii, dar majoritatea turiştilor se îndreaptă fie către Atena, fie către una dintre insulele din Marea Egee. Una dintre cele mai frumoase şi diverse regiuni din ţară este însă uitată: Peloponesul. Ignorată de valurile de turişti, zona este mult mai accesibilă financiar, iar siturile antice de la Olympia, Mycenae sau Mystras sunt încântătoare.

2. Aarhus, Danemarca

Aarhus, oraşul care va fi în 2017 capitală culturală europeană, devine rapid cea mai căutată destinaţie din Danemarca, după Copenhaga. Renumit pentru istoria sa muzicală, Aarhus atrage astăzi turiştii cu numeroasele sale muzee şi cu arhitectura îndrăzneaţă, în timp ce promenada din zona portului îmbină farmecul Europei vechi cu atmosfera cool specifică Europei de Nord.

3. Veneţia, Italia

Veneţia nu mai are nevoie de nicio recomandare. Este deja una dintre cele mai căutate destinaţii turistice din Italia şi din lume. Însă în 2016, oraşul va aniversa 500 de istorie a ghettoului veneţian - o insulă în inima oraşului-insulă. La fel ca Veneţia, ghettoul şi-a transformat limitele în virtuţi, iar în cartierele înghesuite au înflorit cultura şi ideile evreieşti.

4. Dordogne, Franţa

Când ne gândim la Franţa, ne gândim la art de vivre, iar la Dordogne acest spirit inedit al francezilor este la el acasă. Castele parcă desprinse din poveşti, orăşele medievale şi bistrouri gourmet ascunse ca nişte bijuteri prin sate - toate acestea fac din zona Dordogne o destinaţie turistică ce nu trebuie ratată. Uitaţi de aglomeraţia pariziană şi descoperiţi atmosfera franceză la ea acasă.

5. Liov, Ucraina

În pofida tulburărilor din ultimii ani, vestul Ucrainei a rămas neafectat, iar unele regiuni chiar au prosperat. Liov poate fi uşor comparat cu Praga sau Cracovia şi oferă tot ce are Ucraina mai bun. Este capitala festivalurilor din ţară - aici se organizează în medie 100 de evenimente pe an, iar cele mai căutate sunt cele dedicate cafelei, jazzului şi independenţei ucrainene.

6. Warwickshire, Marea Britanie

Aflat în inima Angliei, comitatul Warwickshire este cunoscut drept locul de naştere al lui William Shakespeare. Iar în 2016, când sărbătorim 400 de ani de la naşterea celui mai cunoscut scriitor englez, Warwickshire este cea mai potrivită destinaţie pentru o vizită dincolo de Canalul Mânecii. Festivaluri dedicate lui Shakespeare, ruinele castelului Kenilworth, sate istorice şi peisaje de vis - sunt doar câteva dintre atuurile acestui comitat.

7. Extremadura, Spania

Aflată în vestul Spaniei, spre graniţa cu Portugalia, regiunea Extramadura este una dintre cele mai puţin cunoscute zone din Spania, o ţară care atrage zeci de milioane de turişti anual. Pentru cei care doresc să evite aglomeraţia marilor oraşe spaniole şi să descopere Spania dincolo de clişee, Extramadura este destinaţia perfectă. Cele mai frumoase ruine romane din Spania domină oraşul Mérida, iar oraşele medievale precum Trujillo şi Cáceres, puţin căutate de turişti, oferă privelişti spectaculoase fără aglomeraţie.

8. Coasta de Est din Tenerife

Tenerife este o insulă extraordinară, cu peisaje vulcanice inedite, sate pescăreşti fermecătoare şi plaje pustii. Mai puţin căutată este coasta de est a insulei, unde turiştii pot descoperi liniştitul sat Abades sau zona El Medano (o fostă colonie pentru leproşi), unde se află una dintre cele mai frumoase plaje de pe insulă.

9. Texel, Olanda

Insula Texel, relativ necunoscută străinilor, este foarte căutată de turiştii olandezi şi germani. Vara, insula Texel devine gazdă pentru numeroase festivale şi competiţii sportive, iar în restul anului, peisajele spectaculoase şi gastronomia asigură un flux constant de turişti.

10. Dalmaţia de Nord, Croaţia

Coasta dalmată este deja renumită pentru peisajele sale, iar Dalmaţia de Nord cuprinde tot farmecul cultural al Adriaticii, alături de câteva dintre cele mai spectaculoase peisaje de pe continent. oraşul Zadar, eclipsat de mai căutatele Split şi Dubrovnik, este inima regiunii şi devine rapid o destinaţie din ce în ce mai căutată.

sursa: historia.ro

Citit 5888 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2016 02:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.