De ce devii tot mai pustie, Românie, Românie?

De ce devii tot mai pustie, Românie, Românie?
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Emoţie. „Când au venit nepoatele, maică-mea - care nu e vreo cunoscătoare a limbii engleze desăvârşite - mă tot înnebunea prin casă: «Cum să le spun că sunt bunica lor?». Şi s-o fi văzut pe mama cum repeta într-una: «I am your grand-mother». Şi erau fetiţele nedumerite: «De ce desfaci aşa cuvintele?». E un pic mai greu la noi”, povestea actriţa Anca Dumitra, „La Măruţă”, despre cele trei fiice ale fratelui ei stabilit de foarte mult timp în SUA, pe care ea nu l-a mai văzut de șapte ani. „Sunt foarte frumoase şi seamănă cu bunica, aşa îmi place să zic, cu mama. Se aruncă neamul oltenesc de aici!”, a mai povestit actriţa despre cele trei nepoţele.

Celebră în special pentru personajul Gianinei din „Las Fierbinţi”, Anca Dumitra a oferit o altă faţetă a talentului său, recitând o poezie scrisă pentru românii din diaspora de Andrei R. Dobrogea, scenarist la emisiunea „La Măruță”: „De ce devii tot mai pustie,/ Românie, Românie?/ De ce-mi pleacă băiețelul/ Să-și arate-acolo țelul?/ A plecat, acum e bine/ Mi-a scris că-i e dor de mine/ Este bine unde e/ Are casă și BMW/ Are tot. Eu mi-am dat seama/ Mai puțin pe mine. Mama…”.

„Noi suntem foarte norocoşi pentru că români de afară ne urmăresc cu atâta drag de ani de zile şi asta ne spun constant în mesaje sau când ne întâlnesc: că le amintim de casă, de acasă! Şi pentru noi asta e cel mai îmbucurător”, a mai spus actriţa, vizibil emoţionată.

Citit 1587 ori Ultima modificare Vineri, 02 Decembrie 2022 17:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.