Când îţi iei o zi liberă ca să te duci peste aleşi

Când îţi iei o zi liberă ca să te duci peste aleşi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Democraţie. "Stau ca trântorii în birouri, amână şedinţă după şedinţă, că le convine: fiecare bagă la buzunar 500 de lei că vine la şedinţă. La patru şedinţe - a luat 20 de bucăţi", dădea în clocot un cetăţean din comuna Jupâneşti, judeţul Gorj, care alături de alţi săteni s-a dus peste aleşii locali să le arate cum e cu democraţia. "Mi-am luat liber special de la serviciu, pentru că toate proiectele n-au trecut decât aşa, când aici a fost ca la miting", a povestit o altă localnică. Ştirea despre cum s-au dus oamenii la Primărie să le strige în faţă aleşilor "Ruşine să vă fie!", a fost dată la Digi24, dar eu am văzut-o comentată la "Starea Naţiei cu Dragoş Pătraru", pe Prima Tv: "Autorităţile aveau termen până la începutul lunii februarie să voteze bugetul, însă nu au făcut-o. Cetăţenii de la Jupâneşti au luat problema în propriile mâini, au intrat peste ei şi le-au arătat consilierilor cine sunt jupânii: «Grijania voastră, bă, ori faceţi democraţie, acum, în cinci minute, ori vă ia mama naibii! Vă fugărim până-n judeţul vecin!»", a sintetizat Pătraru toată situaţia. Şi a mers mai departe cu soluţia: "Părerea mea e că ar merge abordarea asta şi la Guvern: «Băi guşatule, fă legea aia ca lumea că te trec toate transpiraţiile dacă te iau la… fugă pe-aicea!» Păi nu poţi altfel. Democraţia care nu funcţionează deloc, dar deloc, înseamnă doar nesimţire", a conchis Dragoş Pătraru. Concluzia: s-a găsit puţină democraţie, n-ajunge pentru toţi, dar acolo unde e îşi fac oamenii treaba cu ea!

Citit 687 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Martie 2023 17:25

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro