Ce ai putea să mănânci ca să fii fericit

Ce ai putea să mănânci ca să fii fericit
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Alegeri. "Cartofi prăjiți presărați cu brânză rasă! Ciocolată de casă! Clătite cu înghețată! Cremă de zahăr ars! Prăjitură «Albă ca Zăpada»", îmi năvălesc în minte poftele. Din toate aș mânca - evident, cu remușcări ulterioare - și m-aș proclama fericită. Cel puțin pe moment. Nu aș fi departe de adevăr, trag concluzia, în timp ce-l ascult la "Vorbește lumea" pe nutriționistul Mario Popescu vorbind despre alimentele care chiar ne pot face fericiți. Pe termen lung! Pentru că "fericirea de papilă" răsfățată cu prăjeli ori zahăr rafinat va fi urmată de scăderea bruscă atât a fericirii, cât și a energiei. Lista nutriționistului a început cu oul - "o sursă excelentă de compuși care ajută la starea de bine". Doar că fericirea mea a făcut "hâc!", pentru că nu suport nici mirosul de ou, darămite gustul. Prezentarea a continuat cu fructe de pădure, somon, piept de curcan, migdale și nuci de Brazilia. Atenție, nucile nu se înfulecă pe săturate, ci pe numărate: trei-patru bucăți! "Chefirul e o sursă foarte bună de probiotice care hrănesc flora intestinală, responsabilă și de starea de fericire pe care o avem, nu doar de sistemul imunitar. De asta i se spune creierul din stomac. Ciocolata neagră nu ne face rău dacă are minimum 85-90 la sută cacao", explică nutriționistul. Mda, clar. S-a dus naibii cu fericirea de pe cerul gurii, în favoarea fericirii din stomac. Și ca, în poezia lui Nicolae Labiș, nu-mi rămâne altceva decât să "Mănânc și plâng. Mănânc!".

Citit 1139 ori Ultima modificare Marți, 13 Iunie 2023 16:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.