Frumuseţea nu stă în măsura de la haine

Frumuseţea nu stă în măsura de la haine
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* Stereotipuri. „«Are mama un model… cât uşa de la parter!». «Ce caută una ca tine la un fashion show?» / «Meniul!». Le-am auzit pe toate: Că dacă n-ai 90-60-90 n-ai ce să cauţi în lumea modei. Frumuseţea nu stă în măsura de la haine!”, spune Lorelei Bratu, originară din Tecuci, într-o cunoscută reclamă. Vorbele ei mi se rostogoleau în minte de câte ori „năvălea” peste mine pe Facebook câte un filmuleţ cu defilarea Miss Nepal la proba costumului de baie de la Miss Univers. Mărturisesc cinstit, prima dată am crezut că e vreun concurs de frumuseţe plus size, adică dedicat celor cu forme rubensiene. Ei bine, nu, când au apărut şi celelalte concurente, m-am convins că este singura frumoasă şi trupeşă (ptiu! era să zic grasă şi frumoasă) de pe podium. Conform Antena3 CNN, ediția de anul acesta a Miss Univers este marcată de participarea primei concurente plus-size, care vrea să dovedească că dimensiunile 90-60-90 nu reprezintă un etalon al frumuseții: „Ca femeie voluptoasă ce nu se încadrează în tiparele de frumusețe standard, sunt aici să reprezint toate femeile. Nu există doar un singur model de frumusețe. În urmă cu câțiva ani eram o persoană care nu avea încredere în sine,. Acum mă iubesc, iar pentru mine acesta este adevăratul succes!”, a spus Jane Garret, Miss Nepal, după cum a consemnat presa internaţională. Nu vreau să sune răutăcios ori stereotipist, dar toate formele concurentei stau bine aşezate la locul lor… dacă pricepeţi aluzia.

Citit 1625 ori Ultima modificare Duminică, 19 Noiembrie 2023 20:17

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de Gogu
    Luni, 20 Noiembrie 2023 07:25
    82.79.117.***
    Pe Buhnici l-au linsat mediatic cand a 'deschis gura" despre vergeturile expuse in public; in schimb, femeile continua sa concureze intre ele pe teme de aspect fizic dupa standarde sexiste, promovate de FEMEI (tipologii/ coafuri/machiaje/imbracaminte)-nu de barbati, pentru concurenta sexuala.
    0
    6
  • postat de Ion
    Luni, 20 Noiembrie 2023 06:00
    5.13.199.***
    Din pacate, chiar femeile sunt cele mai misogine persoane. Femeile se transforma in obiecte sexuale si apoi se victimizeaza. Asa isi educa si copiii si povestea continua.
    0
    7

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.