* Finala. O „Grădină Exotică” - Exotic Garden, după cum a explicat Georgiana Ene, realizatoarea preparatului, asta s-a aflat în farfuria cu desert din finala „MasterChef”. Și nici coliva n-a fost chiar colivă, ci o prăjitură cu cremă de colivă, după cum spunea finalistul care a preparat-o, Gabriel Șerban: „Estetic nu e cea mai fericită abordare a colivei, dar nici nu puteam să o servesc cu o cruce pe ea, cu niște bomboane cip-cirip. Păi venea preotul și cânta veșnica pomenire în platou. O farfurie de ultimul drum, cum se spune! O jucăm ori la bal, ori la spital. Dar e cea mai bună colivă pe care ați mâncat-o vreodată”, se încuraja concurentul. Concluzia celor trei chefi care jurizau preparatul - Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlărescu - a fost aceea că e un desert foarte serios, care duce cu gândul la pricomigdale! Numai bun de mic-dejun! Dar de câștigat marele premiu l-a câștigat Georgiana, cu „Grădina Exotică”. Însă eu am rămas cu gândul la poezia din felul principal preparat de cel de-al treilea finalist al MasterChef, Sebi Dascălu: lostriță cu grisine, vellutata de castravete și nor de fân. Da! ați citit bine, noruleț de fân! Și arăta realmente spectaculos! Chiar dacă pe chef Scărlătescu a avut altă părere: „Când ați fost ultima oară la Antipa? În zona peștilor crepusculari, pac, în stânga, imediat o să vedeți o coroană de oase. Cam de acolo era”. Păcat, însă, că avea gust de medicament la fiolă...