Reluare pentru ei, prosteală pentru noi

Reluare pentru ei, prosteală pentru noi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viaţa în reluare

Cum am mai spus – dar nu am dezvoltat încă, aşa că aţi fost complet văduviţi de iscusitele-mi păreri, lucru pe care îl îndrept acum – aproape toate posturile de televiziuni sunt, în această perioadă, în „reluări”. Iar calitatea acestora dă măsura respectului pe care televiziunile îl nutresc, realmente, faţă de telespectator.

Văzând inepţiile care ni se servesc pe post de divertisment în reluare nu pot decât să realizez că vorbele gen „telespectatorul nostru este stăpânul nostru” este doar o prosteală pe faţă pentru cei care încă mai cred în Zâna Surprizelor.  

Revenind la emisiunile în reluare, în cel mai bun caz se oferă telespectatorilor filme, dar şi talk-show-uri, interviuri, reportaje… Nu aş avea nimic împotriva reluărilor – mai ales că fac parte din generaţia lui „Dacă doriţi să revedeţi –, în special dacă este vorba despre materiale de presă reuşite. Ce te faci însă atunci când reluarea se referă la … un buletin de ştiri? Dar dacă în respectivul buletin de ştiri se reiau tocmai datele despre … meteo? Nici aşa nu ar fi nimic, însă dacă mai luăm în considerare că buletinul meteo era pentru o zi de vară, în timp ce noi ne pregăteam de slujba de Bobotează, deja lucrurile prind contur. Este senzaţional, doamnelor şi domnilor, aţi ghicit!

Vorbeam despre un buletin de ştiri dat în reluare, acum câteva zile, pe televiziunea poporului şi a preşedintelui Dan Diaconescu în direct. Cum poporul este obişnuit să urmărească pe acest post numai ştiri în direct, vă daţi seama câţi zănatici au ieşit pe străzi îmbrăcaţi gros după ce au văzut la televizor că temperaturile la prânz vor fi de 27 de grade Celsius?

Pe B 1 există, totuşi, viaţă! Emisiunea „Fapt divers” pare să nu fie difuzată în reluare, chit că ştirile comentate sunt vechi, cunoscute, iar glumele, destul de expirate, asta când nu apar cuvinte noi, precum „dez-enervează-te!”, izvorâte din adânca gândire a celor doi prezentatori – cum, nu îi ştiţi?, faceţi atunci ca mine, ignoranţilor, căutaţi pe site-ul televiziunii şi veţi afla numele prezentatorilor „Nelu Barbu şi Cătălin Oprişan, cu Evelyn Badea în calitate de invitat permanent”.

Notă: să mă scuzaţi dar eu i-am văzut doar pe cei doi băieţi, probabil Evelyn era doar cu spiritul invitată în emisiune… 

Citit 1716 ori Ultima modificare Vineri, 06 Ianuarie 2012 15:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.