Crenguţe de măslin şi laude

Crenguţe de măslin şi laude

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

Bila albă pentru că au ajuns să facă ceea ce trebuiau să facă. Deci o bilă dată cam pe jumătate. Nu au făcut ceva din iniţiativă proprie, ci pentru că aşa le cere legea. Preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, şi consilierii judeţeni au hotărât să dea drumul audienţelor. Preşedintele deja şi-a stabilit un program de mai bine de două săptămâni, iar consilierii şi-au gândit şi ei un grafic pe comisii şi luni pentru audienţe. Bacalbaşa le-a pus la dispoziţie consilierilor, pentru audienţe, sala de şedinţe din corpul nou al CJ, construit pe timpul lui Chebac. În aceeaşi tagmă, a celor care au făcut ce trebuia, chiar dacă nu ar fi vrut musai, dar aşa cere legea, se încadrează şi Aurel Nechita, care a demisionat din funcţiile de decan al Facultăţii de Medicină, şef de clinică la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" şi preşedinte al Colegiului Medicilor. Aşa că scoatem din sacul cu bile alb-murdare una şi pentru deputatul PSD.
Bila neagră le-am putea-o da celor care încă nu s-au hotărât să respecte legea (aleşilor locali) şi anume primarului, care pare să cam uite ce funcţie are şi că oamenii plâng pe la uşile lui, ca el să înceapă audienţele.

Citit 6795 ori Ultima modificare Duminică, 03 Februarie 2013 15:17

2 comentarii

 • postat de Cristina Dobreanu Luni, 04 Februarie 2013 19:33 Link la comentariu
  0
  0

  @ Cetăţeanu umilit de autorităţi. Tot respectul pentru iniţiativa dvs.

  Raportează
 • postat de Cetateanu umilit de autoritati Luni, 04 Februarie 2013 15:35 Link la comentariu
  0
  0

  Constatand ca la Consiliul Judetului Galati, in tot mandatul ex-presdintelui Eugen Chebac si in primele 6 luni a actualei legislaturi; nimeni, din conducerea consiliului si dintre consilieri, nu acorda audiente, am facut propunerea de mai jos si tot odata, am sesizat Avocatul Poporului. Dupa cum se vede, vrand nevrand, noua conducere a CJ Galati, s-a mai transparentizat. E un inceput dar, mai este pana la o transparenta adevarata si, in cheltuirea banului public. Spuneti-va, cu tarie cuvantul. Trebuie sa tina seama de parerea noastra; adevaratii proprietari ai banului public!

  CĂTRE
  CONSILIUL JUDEŢULUI GALAŢI

  STIMATE DOMNULE PREŞEDINTE
  • Constatând că, în fapt, la nivelul Consiliului Judeţului Galaţi, nu este reglementată legal, activitatea de primire în audienţă a persoanelor fizice şi juridice ca si, activitatea de solutionare a petitiilor, care are ca urmare îngrădirea dreptului constituţional şi legal de petiţionare;
  • Având în vedere prevederile art. 51 din Constituţia României şi prevederile OG nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, aprobata si modificata prin legea nr. 233/2002;
  • Având în vedere prevederile art. 50 al. (2) din legea nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali în care se prevede: Aleşii locali sunt obligati ca, in exercitarea mandatului, să organizeze periodic, cel puţin o dată pe trimestru, intâlniri cu cetaţenii, să acorde audienţe şi să prezinte în consiliu o informare privind problemele ridicate la intâlnirea cu cetăţenii
  • Având în vedere prevederile art. 5 al. (1) lit. b), din legea nr. 544/2001 în care se prevede:.
  (1) Fiecare autoritate sau instituţie publica are obligaţia să comunice din oficiu următoarele informatii de interes public:
  ……….
  b) structura organizatorica, atributiile departamentelor, programul de functionare, programul de audiente al autoritatii sau institutiei publice, propun următoarele:
  1. Să se dea competenţă de a primi în audienţă următoarelor persoane:
  • Cadrelor de conducere:
  a) Preşedinte;
  b) Vicepreşedinţi;
  c) Administrator public;
  d) Secretar al judeţului;
  • Consilierilor judeţeni.
  2 Să se stabilească programul de audienţe pentru fiecare persoană arătată mai sus.
  3 Locul de acordare a audienţelor: Pentru cadrele de conducere, în biroul unde îşi desfăşoară activitatea. Pentru consilierii judeţeni, în sălile unde îşi ţin şedinţele pe comisii.
  4 Fiecare persoană care acordă audienţe, să aibă un registru de evidenţă a persoanelor primite în audienţă şi a petiţiilor primite.
  5 Petiţiile primite, se vor numerota anual, începând cu numărul 1 precedat de iniţialele numelui persoanei are acordă audienţa.
  6 Petiţiile primite, se predau, sub semnătură, biroului de relaţii cu publicul pentru a fi înregistrate, în registrul unic de evidenţă a petiţiilor;
  7 Petiţiile înregistrate, în registrul unic de evidenţă a petiţiilor, vor fi prezentate, de către biroul de relaţii cu publicul, preşedintelui consiliului judeţean care, prin rezoluţie, stabileşte compartimentul care va soluţiona, în condiţiile legii, fiecare petiţie, în parte.
  Faţă de cele arătate mai sus, solicit emiterea/adoptarea unui act normativ prin care să se reglementeze activitate de primire în audienţă a persoanelor, si de solutionare a petitiilor, în conformitate cu prevederile legale şi ţinând seamă de propunerile avansate.
  Cu deosebită stimă,
  S G 12.12.2012

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.