Administratorul ştie ce-i face stăpânul?
Foto: Ilustraţie: Monzanette

Administratorul ştie ce-i face stăpânul?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Evident, toate scurgerile de bani în contul lichidelor calde scurse prin sistemul centralizat trebuie scoase la iveală. Dar cine sunt administratorii care fură?

Sunt angajaţii membrilor asociaţiei. La fel, administratorii societăţilor locale sunt şi ei nişte angajaţi. Doar că aceia au un singur stăpân, consiliul local, sunt apelaţi directori şi plătiţi pe măsura numelui.

Administratorii de la stat ori de la bloc pot fi cinstiţi sau scursuri precum ce se duce pe returul ţevilor. Dar stăpânii lor ce păzesc?

Ochiul închis al stăpânului de la bloc îngraşă boul de la asociaţie, fie el păcălici sau hoţ. Nici pe stăpânii din fruntea urbei nu-i interesează ce fac administratorii de societăţi locale ba îi mai şi spală de păcate, că doar nu dau de la ei.

Degeaba vedem doar administratorii de asociaţii. Stăpâna Primărie, în loc s-o facă pe AJOFM-ul, atestând calificări necunoscute ei, mai bine ar verifica rapoartele contabile ale societăţilor locale.

Poliţia îşi dă şi ea măsura când vine vorba de asociaţii. La Drobeta Turnu Severin, o administratoră a luat patru ani pentru delapidare, la noi Hoţescu face carieră pe angajamente fantomă date la agentul şef. În loc să-mpuşte contravenţii minore pe străzi, poliţia ar înhăţa mai bine grosul infracţiunilor din subsolurile de bloc. E drept, afară e mai lumină, cum susţinea şi Nastratin Hogea căutându-şi inelul pierdut în casă...

În fine, ANRSC dă 'jde mii de ordine despre cum să plătească cetăţeanul la stat, dar uită să reglementeze clar cum îşi pune statul banii dintr-un buzunar într-altul, de la producător la distribuitor.

Deci peştele de la stat se-mpute chiar dacă se curăţă de la capătul ţevilor din apartamente.

Făcătura de la întreţinere

Citit 14433 ori Ultima modificare Joi, 07 Februarie 2013 20:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.