Când părinţii îngenunchează înaintea copiilor

Când părinţii îngenunchează înaintea copiilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Mămica a plecat şi nu s-a mai întors”. „Noi suntem trei surori şi toate trei suntem sub grija tăticului. Mămica noastră a plecat cu nouă ani în urmă. Ea a plecat în Elveţia pentru a munci. Mama nu s-a ai întors. Mămica mea şi-a creat acolo o familie, are un copilaş… Mă bucur că m-a văzut la televizor şi a văzut ceva de bine despre mine, nu ceva de rău. Eu am vrut ca ea să se emoţioneze de poeziile mele şi poate să se trezească în ea un sentiment foarte puternic de dor. Ne-am obişnuit să facem deja treaba mamei, adică să gătim, să facem curăţenie”, mărturisea, cu inocenţa şi căldura unui înger, Monica Pîrlici, o copilă de doar 11 ani, concurentă la Junior Chef, concursul culinar al Antenei 1. Monica e deja vedetă peste Prut, a câştigat „Moldova are talent”, dar a rămas nespus de modestă şi de sinceră. În culise, tatăl copilei aşteaptă ca Monica să se apuce de gătit. Deşi bărbatul creşte de unul singur trei fete, nu se plânge, dimpotrivă spune că „Dumnezeu mă bate cu noroc. Am trei fetiţe ca trei briliante, trebuie numai şlefuite”. Tulburător este că, deşi soţia i-a sfărâmat căminul, nu le-a învăţat pe copile s-o hulească: „Educaţia am luat-o de la tăticul meu. El spune că atâta timp cât ai o mamă, poate să fie ea plecată, bolnavă sau urâtă, e mama ta şi trebuie să o stimezi aşa cum e”, mărturiseşte Monica.
* Să pui suflet. În faţa juriului - Horia Vârlan, Prinţesa Polonic şi Marius Florea Vizante, Monica se apucă de gătit, dar nu înainte de a răspunde rugăminţii lor: să le recite o poezie - „Ruga albă” a lui Ion Druţă - pentru că aşa a câştigat concursul naţional de talente. Fetiţa îi emoţionează până la lacrimi, apoi îi uimeşte cu un preparat simplu, dar cu gust sofisticat - file de biban cu legume la cuptor şi orez cu rodie. Juraţii au gustat cu plăcere, dar nu şi-au putut înghiţi şi nodul de lacrimi. Era firesc ca Monica să meargă mai departe în concurs, dar răvăşitor a fost gestul de bucurie al tăticului: a îngenuncheat în faţa fetiţei şi a îmbrăţişat-o.

Citit 2248 ori Ultima modificare Marți, 29 Aprilie 2014 18:55

3 comentarii

 • postat de sorina
  Miercuri, 30 Aprilie 2014 18:44
  94.176.183.***
  puisor mama ta nu stie ce a pierdut ,mai tarziu o sa-i para foarte rau ca v -a parasit pentru bani
  0
  2
  Raportează
 • postat de Nemuriciu din Basel
  Miercuri, 30 Aprilie 2014 12:46
  109.44.206.***
  Ramai fara cuvinte.De la astfel de oameni avem ce invata,ar trebui mediatizati si dati ca exemple.Respect total.Felicitari si success in continuare.
  1
  10
  Raportează
 • postat de Aurel
  Miercuri, 30 Aprilie 2014 08:01
  5.13.213.***
  Felicitari Taticului...si sa-i de-a dumnezeu sanatate sa le vada implinite pe toate...!!
  0
  23
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.