Oamenii din stradă şi televiziunile de ştiri

Oamenii din stradă şi televiziunile de ştiri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Televiziunile îşi fac cu prisosinţă treaba de trâmbiţe ale partidelor. Sâmbătă, am avut parte de mitinguri şi proteste în toată ţara, mai puţin la posturile de ştiri.

Aflăm de la Mediafax, pe de o parte, că în oraşe precum Bucureşti, Timişoara, Cluj Napoca, Oradea sau Iaşi, mii de oameni au ieşit în stradă pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de modul în care statul român a înţeles să-şi trateze cetăţenii plecaţi peste hotare.

În Cluj s-ar fi strâns în jur de 5.000 de oameni, la Timişoara, peste 1.000, iar în Bucureşti în jur de 500. Paginademedia.ro a încercat să facă un tur al televiziunilor de ştiri, pentru a vedea exact cum au fost prezentate aceste manifestaţii. Iată ce aflăm din sursa citată. "Digi24 şi Realitatea TV au început să transmită încă din jurul orei 18,00, când oamenii au început să se strângă în punctele de întâlnire. Au acordat cel mai mult spaţiu mitingurilor", se arată în articolul postat pe site-ul citat.

Lucrurile bune se opresc însă aici. "B1 TV a întârziat să difuzeze subiectul până în jurul orei 20,00 când au început să transmită imagini din toată ţara. Antena 3 a difuzat o ştire în jurul orei 20,00, în care se anunţa „Autocarele lui Iohannis, la mitingul societăţii civile”. La România TV, protestele nu au existat până la ora 20,45, iar atunci au fost relatate cu burtiere foarte tendenţioase: “Cum instigă Băsescu şi Iohannis la proteste violente” sau “Violenţă extremă la mitingurile plănuite de Iohannis“, mai aflăm din aceeaşi sursă.

Pe de altă parte, în mediul online, aceste mitinguri s-au văzut cât se poate de echilibrat. Acestea ar fi datele. Să le comentăm puţin. Din ceea ce se vede pe ecranele televizoarelor înţelegem că avem parte de o intoxicare, de oricare parte a baricadei ne-am afla. Tot ce ne rămâne de făcut este să dăm cu ştampila acolo unde credem, pentru a demonstra că nu suntem chiar aşa de spălaţi pe creier. Sau suntem?

Citeşte şi: Penitenciarită cronică

Citit 1107 ori Ultima modificare Duminică, 09 Noiembrie 2014 14:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.