(V)Irinel, zeul fecundităţii

(V)Irinel, zeul fecundităţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pictura de deasupra "tronului". L-am văzut în chip de amant generos şi potent… financiar, îndrăgostit ca un imberb virgin la suflet şi la trup, satisfăcut erotic pe gaura cheii, vioi ca un ginerică, emoţionat fleaşcă atunci când tocmai devenise tătic, divorţat, criticat, grijuliu ca un bunic în postura de tătic. Da, despre Irinel Columbeanu vorbesc. Iaca, îl văd la televizor de atâta amar de vreme, şi nu ştiam marele său secret din buda personală. Ca să n-o mai lungesc, o să vă povestesc faza senzaţională pe care am văzut-o la Apropo Tv-ul lui Andi Moisescu. Dan Silviu Boerescu a povestit cu umor cum a fost invitat în vizită la reşedinţa lui Iri de la Izvorani. Şi unde credeţi că a insistat Columbeanu să-l ducă? În WC-ul personal! Mai de jenă, mai de curiozitate, Dan Silviu Boerescu a acceptat.

Odată întrat în "sala tronului", Iri a mers mai departe, şi i-a cerut să se aşeze pe vasul de toaletă. Trecând peste şoc, invitatul s-a conformat, apoi a ascultat următoarea indicaţie: „Acum uită-te în sus!”. Şi ce credeţi că-i văzură ochii atunci când şi-a proptit privirea în tavan? Un tablou semnat de Anna Lesko, cu Irinel Columbeanu în chip de faun, fugărit de nimfe, într-o grădină edenică. Uimirea care se citea pe chipul lui Dan Silviu Boerescu povestind aceste lucruri m-a convins că nu e poantă.

Dar s-o luăm în ordine. Faunul este, pentru cei mai puţin cunoscători, un zeu al fecundităţii din mitologia romană, o divinitate campestră, protectoare a câmpiilor, pădurilor şi turmelor, înfăţişată ca un bărbat cu coarne şi cu picioare de ţap. Un soi de satir al grecilor, dacă vă e mai la îndemână! Nici nu vreau să-mi imaginez cum arată Columbeanu cu picioare şi coarne de ţap. Dar încep să înţeleg de ce l-au poreclit unii „Virinel”.

* Şi DNA când merge la DNA? Deci ce-avem noi până acum? Politicieni, parlamentari, miniştri şi primari chemaţi la DNA. Pe şeful Integrităţii scos din DNA cu cătuşe. Păi, vorba lui Dragoş Pătraru, Integritatea a ajuns să meargă la DNA, practic doar DNA mai rămâne să fie chemată la DNA!


CITEŞTE ŞI: Ucis de Viagra în braţele amantei

Citit 1041 ori Ultima modificare Vineri, 20 Martie 2015 01:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.