Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Expoziţia "Fructe şi seminţe - Roadele Pământului" de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va fi deschisă pentru vizitare în perioada 15 noiembrie - 2 decembrie.


Complexul  Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi va deschide cea de-a XIII-a ediţie a expoziţiei temporare "Fructe şi seminţe - Roadele Pământului", în organizarea secţiei Grădina Botanică, astăzi, 15 noiembrie, cu începere de la ora 11,30.

În acest an vor fi prezentate eşantioane de fructe şi seminţe de la un număr de aproximativ 200 de taxoni, conservaţi ex-situ în patrimoniul Grădinii Botanice, reprezentând arbori, arbuşti sau plante ierboase, precum şi soiuri din colecţia de Cucurbitaceae. Planta "vedetă" a expoziţiei va fi iarba Sfantului Ioan  - Salvia sclarea, a cărei denumire derivă din latinescul "clarus", însemnând "clar", şi care provenea din faptul că seminţele erau folosite pentru a "curăţa privirea", decoctul lor fiind utilizat pentru curăţarea ochilor în cazul prezenţei unui corp străin care cauza iritaţii.

Tot în cadrul expoziţiei, publicul va putea participa la o conferință ştiinţifică în Sala Auditorium, începând cu ora 12,00, susţinută de dr. Ion Bobaru de la Farmacia Faltis din Brăila, partener al acestei ediţii de la "Fructe şi seminţe - Roadele Pământului". Ion Bobaru, doctor în ştiinţe farmaceutice, este cunoscut pentru reţetele proprii obţinute din fructe şi seminţe din plante autohtone şi exotice.

Expoziţia "Fructe şi seminţe - Roadele Pământului" de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va fi deschisă pentru vizitare în perioada 15 noiembrie - 2 decembrie.

Citit 1777 ori Ultima modificare Joi, 15 Noiembrie 2018 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.