Vernisaj şi concert la Muzeul Eparhial. INTRARE LIBERĂ

Vernisaj şi concert la Muzeul Eparhial. INTRARE LIBERĂ
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos va fi gazda unui dublu eveniment cultural, astăzi, 19 septembrie, începând cu ora 18,00: vernisajul expoziției temporare "Mir și borangic", semnată Camelia Ionescu Popa, şi un recital extraordinar susținut de Cătălin Răducanu, unul dintre cei mai valoroși tineri pianiști ai României. La evenimentul organizat în colaborare cu Asociația "Pro Valores", intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, accesul făcându-se prin strada Domnească nr. 141, începând cu ora 17,15.

Artista Camelia Ionescu Popa are studii la Galați, București și în Italia, unde a și pictat în sfinte locașuri, alături de soțul său, zugravul de biserici Ioan Popa. Născută pe 16 ianuarie 1979, la Galați, Camelia Ionescu Popa şi-a început studiile de specialitate la Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin", urmând apoi cursurile Universității Naționale de Artă, București.

Pianistul Cătălin Răducanu a obținut peste 20 de premii la concursuri nationale și internationale. A fost bursier al Fundației "Principesa Margareta", precum și al UNIMIR. A susținut recitaluri în Germania, Italia și în foarte multe spații culturale românești. Din anul 2017 este membru al ansamblului "Traffic Strings" și, de asemenea, face parte din proiectul "Connectarts", de promovare a tinerilor muzicieni, susținut de Asociația Culturală "Izvor". Cătălin Răducanu propune un program inedit care îmbină armoniile clasice, cu sonoritățile contemporane. Vor putea fi audiate alături de opusuri de Frederic Chopin, Alexandr Skriabin și Claude Debussy, piese de Thelonius Monk, George Gershwin, Chick Corea sau Stevie Wonder.

Citit 2201 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Septembrie 2019 22:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.