Comerţul cu alcool este interzis până la închiderea urnelor! Ne puteţi sesiza încălcările interdicţiei
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Comerţul cu alcool este interzis până la închiderea urnelor! Ne puteţi sesiza încălcările interdicţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vânzarea băuturilor alcoolice pe o rază de 500 de metri în jurul secţiilor de votare este interzisă astăzi, în ziua alegerilor parlamentare, până la ora 21.00 - ora închiderii urnelor, conform legislaţiei electorale. La Galaţi, Poliţia Locală are grijă ca această prevedere să fie respectată.

„Noi am transmis, în cursul acestei săptămâni, notificări către chioşcurile, barurile şi restaurantele aflate în apropierea secţiilor de votare, atenţionându-le că vânzarea de băuturi alcoolice în ziua alegerilor se sancţionează cu amenzi de până la 10.000 de lei”, a declarat şeful Poliţiei Locale, Cristian Gâscă.

Au fost notificate şi sunt monitorizate aproape toate unităţile comerciale care vând alcool din municipiu, în condiţiile în care secţiile de votare sunt apropiate unele de altele şi puţine chioşcuri şi baruri rămân în afara zonelor de prohibiţie.

Există, totuşi, şi excepţii. „Sunt anumite cazuri speciale în care manifestăm înţelegere. Dacă, de exemplu, cineva a rezervat o masă la un restaurant în cursul zilei de astăzi pentru a serba un eveniment în familie, nu putem să le cerem membrilor acelei familii să consume numai apă şi suc”, a explicat şeful Poliţiei Locale. „Important e ca acel local să nu le servească alcool şi celorlalţi clienţi”, a subliniat Cristian Gâscă.

Însă nu doar comercianţii trebuie să aibă un comportament de excepţie astăzi, ci şi simplii cetăţeni. „Tulburarea liniştii publice se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 1.500 de lei”, a atras atenţia şeful Poliţiei Locale din Galaţi.

Ştiţi magazine sau localuri care vând băuturi alcoolice, deşi se află la mai puţin de 500 de metri de o secţie de votare? Scrieţi-ne despre aceste cazuri în secţiunea „Comentarii”!

Citeşte mai multe ştiri despre alegerile parlamentare de la Galaţi în secţiunea specială alocată evenimentului http://www.viata-libera.ro/alegeri-parlamentare-2012.

Citit 8815 ori Ultima modificare Duminică, 09 Decembrie 2012 12:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.