PREMIERĂ/ „Regii valsului” concertează la Teatrul Muzical

PREMIERĂ/ „Regii valsului” concertează la Teatrul Muzical
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Ansamblul "Johann Strauss Ensemble" concertează pentru al 11-lea an consecutiv în România, spectacolul de la Galaţi fiind o premieră * Orchestra reuneşte unii dintre cei mai talentaţi artişti ai Austriei, dar şi ai lumii, reţeta succesului lor fiind calitatea incontestabilă a actului artistic


Muzicieni austrieci de elită, supranumiţi de presa străină "Regii valsului", ajung vineri, 11 decembrie, la Teatrul Muzical "Nae Leonard" din Galaţi. Artiştii vor străbate ţara noastră, într-un turneu naţional, până pe 21 decembrie, teatrele din zona Moldovei fiind primele în care au susţinut spectacole. Concertul de Crăciun, intitulat "Best of Vienna", susţinut de "Johann Strauss Ensemble", va începe la ora 19,00.

Performanţe pe marile scene ale lumii

"Johann Strauss Ensemble" a reuşit să încânte publicul în toate centrele muzicale europene în care a susţinut spectacole. De reprezentaţiile şi performanţele orchestrei s-au bucurat spectatori din Paris, Londra, Monaco, Roma, Bruxelles, Berlin, Zurich, Hamburg, Salzburg şi, bineînţeles, Viena.

Dirijorul Orchestrei Palatului Schonbrunn din Viena, Russel McGregor, a apărut pe scenele din întreaga lume, alături de nume sonore, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Placido Domingo şi mulţi alţii. Ansamblul redă cu pasiune sunetul pur vienez şi se apropie extrem de mult de culoarea autentică straussiană. Muzicienii concertează în stilul Stehgeiger, tehnică folosită de Johann Strauss cu scopul de a sparge barierele dintre orchestră şi public. Maestrul Russel McGregor este dirijorul ansamblului şi nu a dezamăgit niciodată nici cel mai exigent public din România. Vioara sa a fost fabricată în anul 1679 de către Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind considerată "sora mai mică" a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

De 11 ani, artiştii austrieci se întorc entuziasmaţi în România, afirmând că peripeţiile prin care au trecut în turneele româneşti ar putea fi adunate într-un volum. "Johann Strauss Ensemble" se bucură de ovaţiile audienţei pe toate meridianele lumii, chiar din primii ani ai existenţei, orchestra fiind fondată în anul 1985.

Biletele pentru concertul de Crăciun "Best of Vienna" costă 100 şi 150 de lei.

Citit 1404 ori Ultima modificare Vineri, 11 Decembrie 2015 00:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.