Galațiul, sub cod galben de vânt. Urmează două valuri de frig în toată țara

Galațiul, sub cod galben de vânt. Urmează două valuri de frig în toată țara
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod galben de vânt pentru aproape toată țara, valabilă de luni noaptea, ora 23, până marți, 28 martie, la ora 23, conform hărții atașate.

În cea mai mare parte țării, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50-65 km/h și izolat peste 70-75 km/h, se arată în avertizarea ANM.

Marți și miercuri, vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol. 

În sud-estul teritoriului, în seara zilei de luni (27 martie) vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

Urmează două valuri de frig

Conform ANM, până pe 9 aprilie, toate regiunile României se vor confrunta cu două valuri de frig. Temperaturile minime vor fi negative în unele zone, avertizează specialiștii.

În Moldova, vremea va continua să se răcească în primele zile de prognoză, astfel încât media maximelor va fi de 6-8 grade, iar minimele vor deveni negative, între -4 și -2 grade. Apoi se va încălzi treptat, astfel încât, până pe 1 aprilie se va ajunge la medii ale valorilor maxime de 16 grade și minime de 6 grade. A doua săptămână din interval va avea și ea ușoare variații termice, cu valori diurne mediate regional între 6 și 12 grade și nocturne între 4 și 6 grade.

Precipitațiile își vor face apariția destul de des, dar cu probabilitate de extindere mai mare în 27 martie, precum și între 1 și 4 aprilie.

 

 

Citit 3701 ori Ultima modificare Marți, 28 Martie 2023 09:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.