Lucrări pentru ridicarea restricțiilor de viteză, în Regionala CFR Galați

Lucrări pentru ridicarea restricțiilor de viteză, în Regionala CFR Galați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pe raza Sucursalei Regionale de Căi Ferate Galați sunt operaționale mai multe șantiere pentru lucrări de tip Quick Wins, pentru ridicarea restricțiilor de viteză pe o lungime totală de circa 12 km, informează CFR Infrastructură.

Aceste lucrări se efectuează la suprastructura feroviară, se execută punctual, între kilometrii de cale ferată cu restricții de viteză, pe intervalele de cale ferată contractate și constau în înlocuirea componentelor aferente suprastructurii: șină, traverse, material mărunt de cale, aparate de cale, bretele (legătura între două linii paralele), schimbătoare de cale cu dublă joncțiune și montarea de dale elastice la trecerile la nivel cu calea ferată.

Șantierele menționate sunt în nordul județului Galați, pe linia de cale ferată Mărășești - Tecuci. Un lot de lucrări este în stația Cosmești, un altul îl reprezintă racordarea Cosmești - Tecuci Nord, un al treilea lot este pe ruta Cosmești - Tecuci Sud, iar al patrulea, pe porțiunea Tecuci - Tecuci Nord.

Pentru adaptarea traficului feroviar de călători la condițiile de circulație în regim de șantier, trenurile circulă în condiții speciale, fie cu restricție de viteză în zona șantierelor, fie prin staționare temporară pentru încrucișarea cu alte trenuri, precizează CFR Infrastructură.

Citit 1415 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Septembrie 2023 12:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.