Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
1 comentariu

Cat timp trebuie să păstrăm BONUL FISCAL?


Atunci când facem cumpărături de la magazinul din cartier sau la centrele comerciale, vânzătorii eliberează bonuri fiscale sau bonuri de casă. Dacă ei uită, atunci noi putem să le cerem. Cu toate astea, câţi ştiu, de fapt, cât se păstrează un bon fiscal şi mai ales de ce?

Conform Legii nr. 28/1999, clienţii au obligaţia de a solicita, prelua şi păstra bonurile fiscale asupra lor până la ieşirea din unitatea de livrare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, precum şi de a le prezenta la cererea organelor de control.

În ciuda acestui lucru, prea puţini cer bonul fiscal, dacă acesta nu le-a fost oferit. Ba, mai mult, unii comercianţi nici măcar nu îl oferă, chiar dacă legea îi obligă. Totuşi, atunci când bonul este eliberat, cei mai mulţi dintre consumatori preferă să-l lase pe tejgheaua magazinului, considerând că este doar o formalitate.

Deşi este văzută ca o hârtie inutilă, bonul de casă este important pentru contabilitate, dar şi pentru consumatorul de rând. Bonul ne poate ajuta să aflăm detalii despre cumpărături şi poate fi de folos şi pe viitor, dacă dorim să returnăm sau să înlocuim anumite produse din diferite motive. Situaţia cea mai des întâlnită este aceea când dorim să returnăm un produs după ce constatăm că acesta este deteriorat sau nu prezintă calităţile din reclamă, dar nu avem bonul ca să dovedim achiziţia. Comerciantul nu ne poate da banii înapoi şi nici nu ne poate schimba produsul fără bon. Asta nu pentru că nu vrea el, ci pentru că, din punct de vedere legal, nu are voie.

Citit 1891 ori Ultima modificare Joi, 20 Aprilie 2017 01:19

1 comentariu

  • postat de Margelatu Miercuri, 22 Martie 2017 10:27 109.99.213.*** Link la comentariu

    Acum ca stiu la ce folosesc banii stransi din taxe si impozite, adica la mariri de salarii la bugetari si pensii la pensionari si nicidecum la sosele, fabrici sau la orice altceva ar aduce alti bani, prefer sa nici nu il cer, iar daca nu mi se elibereaza, nici ca imi pasa. Traiasca P$D!

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
ATENTIE: Comentariile nu se mai publica automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.