Preşedinţia, subiect de caricatură

Preşedinţia, subiect de caricatură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proaspăt premiat la Bucureşti, de reprezentanţii Ministerului de Interne,  ca „Cel mai bun partener al Poliţiei în 2009”, caricaturistul gălăţean Viorel Baciu nu are astâmpăr în condei. La numărul impresionant de proiecte naţionale la care a fost solicitat, nici nu ştie când mai are timp să lucreze la expoziţii personale.

Lucrări pentru un „ABC legislativ” despre egalitatea de şanse, destinat copiilor din Harghita, dar şi caricaturi înfăţişând porci groteşti, pentru „gâdilarea” celor certaţi cu bunul-simţ, acestea ar fi doar câteva din ultimele preocupări ale cunoscutului grafician.

Mai în formă ca niciodată, Viorel Baciu le pregăteşte şi gălăţenilor o porţie bună de umor. Dacă nu va găsi susţinere în organizarea unei „Săptămâni a politeţii”, atunci îi rămâne de prezentat colecţia cu portretele a 15 primari care au condus destinele oraşului de la 1800 încoace. „Le realizez după imaginile puse la dispoziţie de Biblioteca „V.A. Urechia” şi intenţionez să le donez Primăriei Galaţi, ca un cadou de Zilele Galaţiului”, spune Baciu.

Dar cu adevărat un cadou neaşteptat pentru gălăţeni este o expoziţie impresionantă, cu portretele a 50 de şefi de stat care au guvernat în ultimii 50 de ani, în mai multe ţări din lume.

„Nu ştiu să mai fi avut cineva o asemenea iniţiativă. Vreau să le expun prima dată la Galaţi, în oraşul meu. În perspectivă, mi-am propus să dăruiesc toate portretele celui care va câştiga prezidenţialele”, plănuieşte graficianul.

Viorel Baciu caută încă un spaţiu adecvat pentru ca lucrările să fie admirate de simplii cetăţeni în toată splendoarea lor, dar nu oricum, ci de pe un covor roşu întins de la un capăt la celălalt al galeriei.

Explicaţie foto: Viorel Baciu, premiat pe bune de poliţişti

Citit 867 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.