„Ţăndărică” îşi lansează noua premieră la Festivalul Gulliver

„Ţăndărică” îşi lansează noua premieră la Festivalul Gulliver
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 14 trupe din ţară şi de peste hotare şi-au anunţat participarea * Festivalul va fi competitiv, chiar dacă premiile vor consta doar în diplome *

Cu toată criza, cei mai mici dintre spectatori vor avea şi anul acesta parte de sărbătoarea lor, oferită în dar de Teatrul de Păpuşi „Gulliver”. Între 26-30 octombrie, 14 trupe vor veni la Galaţi la festival.

„Nu aveam cum să nu facem festivalul. Nici nu s-a terminat bine ediţia de anul trecut şi au şi început să sune teatrele să ne roage să nu-i uităm. Când am primit bugetul pe 2009, au dat la o parte salariile şi am văzut că nu ne rămâne prea mult. Aşa că nu am mai realizat nicio   premieră, pentru că noi piese atractive avem, mai ales că publicul se primeneşte anual”.

„Am refăcut unele dintre piesele vechi, pe care nu le mai jucăm de mult, ceea ce nu a însemnat mari cheltuieli. Am făcut economie şi am pus deoparte banii pentru festival. Nu va mai fi ca altădată, dar va fi unul competitiv, chiar dacă la premii se vor acorda doar diplome”.

„Le-am explicat celor care vor veni în juriu că onorariile anul acesta vor fi mai mult simbolice şi, aşa cum mă aşteptam, am găsit înţelegere. Deja putem da numele preşedintelui juriului – Marius Zarafescu”, ne spune directorul teatrului şi, în acelaşi timp, directorul festivalului – Stelian Stancu (foto).     

De două ori „Ţăndărică”

Anul acesta, în semn de preţuire pentru festivalul care a supravieţuit crizei, actorii Teatrului „Ţăndărică” din Bucureşti îi vor răsfăţa pe copiii gălăţeni cu prezentarea în primă audiţie a ultimei lor premiere „Gulliver în Ţara piticilor”. Mai mult decât atât, pentru că ştiu că aici au foarte mulţi prieteni, vor juca spectacolul în două zile diferite: „Luni, 26 octombrie, vom deschide festivalul cu premiera celor de la «Ţăndărică», iar piesa urmează să se joace şi marţi”, a mai declarat Stelian Stancu. 

Cu toate economiile, festivalul va avea un program destul de bogat. Pe lângă teatrele din Bucureşti şi Galaţi, vor fi prezente trupe pe care deja le cunoaştem, din ediţiile anterioare, din Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Botoşani, Oradea, Baia Mare, Constanţa, Bacău, Iaşi şi Chişinău, dar şi teatre de peste hotare din Budapesta (Ungaria) şi Ujgorod (Ucraina).

Galaţiul va participa la festival cu ultimul spectacol produs, pus în scenă de regizorul Cătălin Vasiliu, „Don Quijote”.

Citit 745 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.