Revistă şi operetă cu arii celebre şi voie bună la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă N. Leonard

Revistă şi operetă cu arii celebre şi voie bună la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă N. Leonard
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sfârşit de săptămână cu atmosferă caldă la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard", unde gălăţenii sunt aşteptaţi cu muzică de calitate şi cu voie bună, la oricare dintre cele două spectacole programate, "O familie trăsnită" şi "Contesa Maritza" .

Spectacolul de revistă "O familie trăsnită", în regia lui Victor Zaharia, pe muzica unuia dintre cei mai titraţi compozitori gălăţeni, Dan Eugen Drăgoi, se  va juca sâmbătă, 3 martie, începând cu  ora 18,00. E un spectacol relaxant, în care situaţiile de tip quiproquo se împletesc perfect cu replicile spontane, pline de haz ale personajelor.

Vor da glas şi viaţă personajelor artişti îndrăgiţi: Mariana Pisică, Radu Horghidan, Adina Lazăr, Ionuţ Negrişanu, Paul Buţa, Mitică Belciugan, Isabela Oancea, Cristina Vasopol.

Regizorul Victor Zaharia susţine că e o comedie pentru toate vârstele: "Deşi este cvasinecunoscut, am fost surprins să descopăr în textul lui George Mihalache o structură şi un ritm de vodevil autentic, cu o listă de personaje compusă din cupluri de îndrăgostiţi, personaje ciudate şi servitori agili. Suntem norocoşi să îl avem ca autor al muzicii pe Eugen Dan Drăgoi, care ne-a oferit melodii complexe şi memorabile în acelaşi timp."

Victor Zaharia face parte din tânăra generaţie de regizori români, cu o pregătire artistică diversă. A absolvit două facultăţi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, în cadrul Universităţii "Al.I. Cuza" din Iaşi şi Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii de Arte din Iaşi, specializarea Regie de teatru.

Opereta „Contesa Maritza”, de Emmerich Kalman, se va juca duminică 4 martie, de  la ora 18,00. Spectacolul de avut parte, pentru regie artistică, de una dintre personalităţile culturale româneşti de marcă: dr. Cristian Mihăilescu.

Doctor în muzică, regizorul şi-a început cariera, de fapt, ca tenor, cu 47 de roluri jucate pe prima scenă lirică a ţării - Opera Naţională din Bucureşti, continuând cu o fulminantă carieră internaţională în regia spectacolului de operă. Astăzi este membru al prestigioasei Academii Europene de Teatru Muzical de la Viena şi al Asociaţiei „Eurolyrica”, din care fac parte cei mai importanţi directori de operă europeni. A fost, printre altele, membru al juriului Concursului Internaţional de Canto de la Montreal şi, din 1996, este membru permanent al juriului Concursului Internaţional de canto de la Marmande, Franţa.

Profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti din 2004, Visiting Professor la Tokio, Nagasaki şi Saytama, la Praga şi Brno, Montreal, Toronto şi Vancouver, Beijing şi Shanghai, Cristian Mihăilescu a găsit şi energia de a monta mult în ţară şi străinătate. Vor urca pe scenă Nicoleta Maier, Valentin Vasopol, Adelina Diaconu, Adrian Mărginean, Lăcrămioara Crihană, Ionuţ Negrişanu, Ghorghe Racoviţă, George Apostolache şi Maria Macovei.

Citit 1517 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Februarie 2018 23:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.