Expoziţie foto-documentară | Vernisaj la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine

Expoziţie foto-documentară | Vernisaj la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Marţi, 27 februarie, a avut loc la Galaţi, în sala de expoziţii "Sergiu Dumitrescu" a Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, vernisajul expoziţiei foto-documentare "Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari". Evenimentul organizat în colaborare cu Muzeul Naţional Cotroceni şi Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, continuă seria manifestărilor culturale organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, în anul Centenarului Marii Unităţi Naţionale. Expoziţia facilitează accesul publicului la fondul documentar al Muzeului Naţional Cotroceni.

Fotografiile expuse surprind imagini ale reîntoarcerii Suveranilor Români la Bucureşti, în luna decembrie a anului 1918,  în fruntea trupelor române şi aliate, bucuria bucureştenilor care supravieţuiseră ocupaţiei germane, portrete ale oamenilor politici şi ale oamenilor simpli, martori la proclamarea Unirii de la Alba-Iulia, precum şi prezenţa reprezentanţilor Aliaţilor la Încoronarea din 1922.

Programul a fost deschis de corul mixt "Camerata Juventus", printr-un miniconcert care a inclus un imn dedicat Centenarului Marii Uniri. În cuvântul adresat celor prezenţi la eveniment, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, a subliniat importanţa aducerii la Galaţi a unei astfel de expoziţii, arătând că "aceasta reprezintă o pagină vie din istoria devenirii noastre în anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam" şi deschide perspectiva unor alte manifestări culturale.

Expoziţia va rămâne deschisă publicului până pe 25 martie.

Citit 1313 ori Ultima modificare Joi, 01 Martie 2018 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.