Dumnezeul de a doua zi, interzis celor sub 16 ani

Dumnezeul de a doua zi, interzis celor sub 16 ani
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Gălăţenii sunt aşteptaţi la Teatrul Naţional  de Operă şi Operetă „N. Leonard” Galaţi, pe 19 martie, de la ora 19,00, la un spectacol interzis persoanelor sub 16 ani.

„Dumnezeul de a doua zi” este un text scris de Mimi Brănescu (unul dintre cei mai în vogă dramaturgi la ora actuală) sub forma unei succesiuni de monoloage, fiecare dintre ele nefiind altceva decât o fotografie a unui caracter, a unei stări sufleteşti sau a unui moment de viaţă, iar soluţia folosită pentru developarea acestor fotografii este un amestec seducător de ironie şi autoironie. Rezultatul: un text comic şi dramatic în acelaşi timp, poetic şi violent deopotrivă. Violent prin simplitatea şi exactitatea cu care pune diagnosticul, fără să judece şi fără să condamne.

"Textul poate fi citit în mai multe feluri: ca o poveste de dragoste romantică sau ca trei poveşti de dragoste; ca drama unui cuplu sau ca dramele a trei cupluri; ca o satiră la adresa societăţii româneşti de azi sau ca o invitaţie la o meditaţie asupra sensului dimineţilor de a doua zi (pentru că, nu-i aşa, orice s-ar întâmpla există întotdeauna o nouă bună dimineaţă). Dar, întâi de toate, el trebuie citit ca o poveste despre părinţi şi copii. Sau mai exact ca o poveste despre părinţi, copii şi Dumnezeu. Un Dumnezeu de a doua zi, cu felul lui ciudat de a aranja lucrurile", spune regizorul Claudiu Goga, ale cărui producţii sunt cunoscute gălăţenilor, el fiind premiat de două ori la Festivalul de Comedie, în 2001 şi în 2004. În 2000, a montat, la Teatrul Dramatic "Fani Tardini", "Tărâmul celălalt" de Dušan Kovačević, spectacol care s-a jucat mai multe stagiuni la rând.

Protagonişti vor fi actorii Vlad Zamfirescu, cunoscut publicului pentru mai multe roluri din seriale, printre care şi "Inimă de ţigan", unde joacă alături de tatăl său Florin Zamfirescu, şi Mirela Oprişor, nimeni alta decât "Aspirina" din "Las Fierbinţi".  

Preţul unui bilet este de 60 lei.

Citit 1533 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Februarie 2018 23:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.