Doar promisiuni pentru refacerea chiliilor Mănăstirii Adam

Doar promisiuni pentru refacerea chiliilor Mănăstirii Adam
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Apelul pentru sprijinirea Mănăstirii „Adam”, din Arhiepiscopia Dunării de Jos, care a trecut printr-un incendiu devastator, nu a avut mare ecou. Niciun leu nu a fost depus în contul amintit de noi, ci doar... promisiuni! Singurul semn de dragoste creştinească a venit din partea gălăţenilor care au ajuns la închinare vineri şi sâmbătă, la Icoana Maicii de la Adam, sosită în tradiţionalul pelerinaj.

Prezenţa Maicii de la Adam a transformat - la sfârşitul săptămânii trecute - municipiul Galaţi într-un loc de pelerinaj. Din puţinul lor, oamenii au aşezat - pe lângă închinare şi acatistul pentru pomenirea celor dragi - sume de 1 leu, 5 sau 10 lei... 

„Le mulţumim tuturor creştinilor care au fost alături de noi, pentru că urgenţa-urgenţelor este să reuşim să aşezăm acoperişul chiliilor arse până când vine sezonul ploios”, ne-a spus maica Anastasia Cimbru,  stareţa aşezământului monahal.

Donaţiile le puteţi face şi în 14 şi 15 august, când la Adam este sărbătoare de hram şi când tot creştinul participă la rugăciune.

Le reamintim autorităţilor judeţele şi centrale că situl de la Mănăstirea Adam - de veac XVII - aşteaptă din anul 2006 să intre într-un program de restaurare. Are cineva ceva de spus?... 

Cât priveşte refacerea chiliilor, le adresăm rugămintea de a sprijini bătrâna mănăstire, fiindcă puţinele chilii vechi sunt într-o stare avansată de degradare. Ştim că vremurile sunt grele, dar mai ştim că gălăţenii nu au sărăcit niciodată în credinţă.

Cei care au posibilităţi, pot depune orice sumă în contul Mănăstirii Adam nr.  RO26 RNCB 0143018891060001, deschis la BCR Tg. Bujor.

Citit 940 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.