Premianţii Festivalului Internaţional de Animaţie Gulliver

Premianţii Festivalului Internaţional de Animaţie Gulliver
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

S-a lăsat cortina peste a XXVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie "Gulliver", devenit anul acesta mai bogat ca oricând, cu 30 de spectacole care s-au adresat publicului de la cele mai fragede vârste până la adulţi.

La festivitatea de premiere, care a avut loc sâmbătă, 19  mai, preşedinta juriului, conf. univ. dr. Anca Doina Ciobotaru, a urcat pe scenă îmbrăcată cu tricoul cu emblema "Gulliver", purtat de echipa organizatoare a evenimentului, în semn de respect şi preţuire pentru efortul depus de aceasta ca festivalul să se desfăşoare fără cusur. În afară de premiile care s-au acordat, există trei mari câştigători: "În primul rând, publicul, care de la 0 la 100 de ani s-a putut bucura de nişte poveşti extraordinare. Al doilea este teatrul de animaţie românesc, pentru că a avut posibilitatea să vadă o radiografie a tot ceea ce se întâmplă cu acest fenomen, atât în ţară, cât şi peste graniţe. Al treilea mare câştigător permiteţi-mi să fiu eu, pentru că am posibilitatea să vă îmbrăţişez cu sufletul", a spus Anca Doina Ciobotaru.

Şi anul acesta, festivalul şi-a păstrat caracterul competiţional, iar juriul prezidat de conf. univ. dr. Anca Doina Ciobotaru, alături de regizorul Attila Vizauer şi prof. Ilie Zanfir, i-a acordat Premiul de excelenţă artistei Laura Kibel (Teatrul "Dei Piedi" din Italia), pentru spectacolul "Unde te duc picioarele".

Premiul special  al  juriului le-a revenit actorilor Andra Mirescu şi Alexandru Ştefănescu, pentru rolul interpretat în spectacolul "La un metru de tine", regia Andrea Buzzetti, de la Teatrul "Ion Creangă" din Bucureşti.

Teatrul de Păpuşi „Gulliver” din Galaţi a câştigat Premiul "Gulliver Bebe", pentru spectacolul "De mână cu tine", în regia Danielei Andrei, destinat copiilor de 0-3 ani.

Compozitorul Alexandru Berehoi a primit Premiul pentru muzica din spectacolul "Cei trei muşchetari", în regia lui Cristian Mitescu, de la Teatrul "Arlechino" Braşov.

Premiul pentru scenografie le-a fost acordat ex-aequo doamnei Marfa Axenti pentru spectacolul "Magazinul cu jucării", de la Teatrul pentru Copii şi Tineret "Merlin" Timişoara, şi domnului Gavril Siriteanu, pentru spectacolul "Hainele cele noi ale Împăratului", de la Teatrul Municipal "Bacovia" din Bacău.

Premiul pentru mânuire le-a revenit actorilor Nikos Tompros, Eleni Panagiotou, pentru personajele din spectacolul "Pe firul muzicii", al Companiei de teatru "Antamapantahou Marionette Theater" din Grecia, şi Viktor Antonov din Rusia, pentru personajele din spectacolul "Circ pe sfori".

Iulian Bulancea a câştigat premiul pentru regie, cu spectacolul "Petrică şi lupul", de la Teatrul Municipal din Baia Mare. Marele Premiu i-a revenit anul acesta Teatrului de Animaţie "Ţăndărică" din Bucureşti, pentru spectacolul "Regele moare", regia Eliza Păuna.

Pe lângă premiile acordate de juriu, cotidianul "Viaţa liberă" a oferit, ca în fiecare ediţie, Premiul "Dan Ganea", în semn de recunoştinţă faţă de fondatorul acestui festival. Anul acesta, premiul i-a fost acordat directorului Teatrului "Gulliver" şi, în acelaşi timp, al festivalului, actorul Eduard Sisu, pentru iniţiativa de a îmbogăţi repertoriul teatrului cu spectacolul instalaţie "De mână cu tine".

Citit 1961 ori Ultima modificare Luni, 21 Mai 2018 15:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.