Copiii şi adolescenţii, aşteptaţi în vacanţă la Bibliotecă

Copiii şi adolescenţii, aşteptaţi în vacanţă la Bibliotecă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ca în fiecare an, la Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” au fost programate, pe parcursul vacanţei de vară a anului 2018, mai multe programe educative, dar în același timp recreative, destinate copiilor şi adolescenţilor.

Aceste programe se vor desfăşura în mai multe zone ale oraşului şi vor avea o tematică variată, pentru toate gusturile şi preocupările. Copiii pasionaţi să descopere secretele lumii care ne înconjoară sunt aşteptaţi la Clubul Curioşilor – club de vacanţă, organizat în cadrul Bibliotecii estivale din Parcul Central în fiecare zi de miercuri a săptămânii. Adolescenţii sunt bineveniţi la Cafeneaua Culturală, organizat de Compartimentul Împrumut la Domiciliu pentru Adulţi, desfăşurat tot în cadrul Bibliotecii estivale din Parcul Central în fiecare zi de joi a săptămânii. Tabăra de Creaţie „Axis Libri” – eveniment central al Bibliotecii Estivale, se desfăşoară în Parcul Central, cu câte două întâlniri pe săptămână, structurată pe trei secţiuni: artă plastică, artă fotografică şi creaţie literară. Aici sunt aşteptaţi iubitorii de frumos de toate vârstele. Mari şi mici pot face o vizită la Grădina cu Cărţi, un program de educaţie nonformală desfăşurat în Grădina Publică în fiecare zi lucrătoare a săptămânii în intervalul orar 10,00 – 14,00. Clubul „BiblioVacanţa” este un program destinat preşcolarilor şi şcolarilor organizat la Filiala nr. 1 „Costache Negri”. 

Copiii cu vârsta între 6 şi 14 ani pot petrece o "Vacanţă altfel la bibliotecă",  în fiecare zi de marţi, între orele 9,00-13,00 (pentru copiii cu vârste 6-9 ani) şi în fiecare zi  de  joi,  între orele 9,00-13,00 (pentru copiii cu vârste 10-14 ani). Programul  se desfăşoară la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”. 

"Vacanţa la bibliotecă – şah, lectură şi tehnologie" este un proiect ludico-educativ pentru copii şi adolescenţi organizat şi desfăşurat de Filiala nr. 4 „Grigore Vieru”, în parteneriat cu Fundaţia Cuvântul Întrupat, Centrul Comunitar de Zi „La Vale”. Doritorii se pot înscrie la oricare dintre programe, sunând sau prezentându-se personal în locurile menţionate mai sus. Detalii privind numerele de contact, dar şi programul cluburilor de vacanţă le găsiţi la adresa www.bvau.ro.

Citit 1633 ori Ultima modificare Joi, 05 Iulie 2018 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.