Zilele Bibliotecii “V.A. Urechia”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un program cultural diversificat, asta vă propune în această săptămână Biblioteca Judeţeană. Instituţia marchează în această perioadă a anului momentul dării sale în folosinţă, la 11 noiembrie 1890, dar şi cei 175 de ani de la naşterea lui Vasile Alexandrescu Urechia.

Aproape fiecare zi din această săptămână stă, cum altfel?, sub semnul cărţilor.

Manifestările, grupate sub titulatura “V.A. Urechia - o permanenţă în viaţa Galaţiului”, încep astăzi, 9 noiembrie, la sediul central, de la ora 11,30, cu o serie de lansări de volume. Mai multe edituri (Eikon, Axis libri, Tipo Moldova, Ideea Europeană, Contemporanul) vor avea standuri permanente cu cărţi de vânzare.

Vor avea loc lansări sau prezentări de reviste, întâlniri de natură profesională cu bibliotecarii, vizite organizate pentru copii la sediul central sau la filialale “Costache Negri” şi “Grigore Vieru”.

De altfel, elevii vor fi nelipsiţi de la sărbătoarea din “Casa cărţilor”. Vizitatorii vor putea admira şi expoziţiile de documente şi de carte veche de la sediul central.

Şi în acest an se desfăşoară Campania “Daţi cărţilor o viaţă nouă - Dăruiţi o carte pentru comunitate”. Biblioteca însăşi s-a format având la bază fondul de carte donat de binefăcătorul ei, V.A. Urechia.

Manifestările se încheie duminică, cu un omagiu adus celui care s-a zbătut pentru înfiinţarea bibliotecii.

Citit 682 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.