51.000 de volume pentru gălăţeni şi basarabeni!

51.000 de volume pentru gălăţeni şi basarabeni!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Cotidianul” le-a donat Bibliotecii judeţene „V.A. Urechia”; biblioteca le donează mai departe *

Profesorul Ilie Zanfir, directorul Bibliotecii „V.A. Urechia”, instituţie patronată de Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi, a solicitat preşedintelui CJ, printr-o scrisoare oficială, să menţioneze, în prima şedinţă de consiliu, o donaţie consistentă de carte, pe care Consiliul să aprobe să o doneze bibliotecilor din Cahul, Odesa, Chişinău, Ismail, tuturor bibliotecilor comunale gălăţene, unor ONG-uri, centre de asistenţă pentru copii şi vârstnici, cu dizabilităţi etc.

Fondul de carte, uriaş ca donaţie, provine din partea ziarului „Cotidianul”. Este vorba despre 51.000 de volume, în valoare 150.000 lei.

În lei vechi poate veţi realiza mai bine valoarea: un miliard şi jumătate de lei!

„Cotidianul” a mai donat bibliotecii gălăţene şi anul trecut, în cadrul „Zilelor Bibliotecii «V.A. Urechia»”, 18.500 de volume, din care 2.200 au fost deja donate mai departe la Odesa şi bibliotecilor comunale din judeţul nostru.

Nevoia de carte pentru bibliotecile basarabene a fost invocată în toţi aceşti ani de oameni de cultură de peste Prut şi, recent, poeta de origine basarabeană Aura Cristi a vorbit, la lansarea cărţii sale chiar la biblioteca gălăţeană, de lipsa de publicaţii în limba română din Republica Moldova.

În cadrul unei acţiuni culturale în satul românesc Oziornoie (fost Babele) din raionul Ismail – Ucraina, la care a participat şi directorul bibliotecii gălăţene, bibliotecara şcolii din localitate a vorbit despre nevoia de carte românească.

Cum un schimb între biblioteci era mai greu de făcut, iată că gestul deosebit al celor de la „Cotidianul” îi dă ocazia directorului Zanfir să-şi vadă acest vis împlinit.

Cât despre gestul editorului, trebuie să-l lăudăm. Ne amintim că o editură de prestigiu topea, acum câţiva ani,  câteva tone de cărţi pe care preţul mare le făcuse inaccesibile, în loc să le dăruiască… dăruitorilor.

Fotografie de arhivă: o delegaţie culturală gălăţeană, primită la biblioteca şcolii din satul Babele

Citit 689 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.