Peter Pan, un spectacol cu păpuşi în mărime naturală

Peter Pan, un spectacol cu păpuşi în mărime naturală
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Teatrul de Păpuşi "Gulliver" îşi aşteaptă spectatorii mari şi mici la premiera piesei "Peter Pan", duminică, 30 septembrie, de la ora 10.30. Povestea emoţionantă a copilului care refuză să crească, pusă în scenă de regizorul Ioan Brancu, ne poartă, alături de băieţi pierduţi şi zâne, în Ţara Niciodată.

Povestea începe în apartamentul unei familii din Londra, unde îşi fac apariţia Clopoţica - o zână foarte mică şi Peter Pan, un băiat care îşi caută umbra pe care a pierdut-o, pentru că pe Insula Niciodată se întâmplă lucruri ciudate: te poţi sătura de mâncare doar făcându-te că mănânci, poţi deveni doctor doar prefăcându-te că eşti doctor şi, dacă te dor picioarele, poţi zbura în loc să mergi. Un singur lucru nu te poţi preface că-l ai: o mamă. Pe Insula Niciodată ajung copiii care cad din cărucior şi timp de o săptămână nu-i caută nimeni. Peter Pan e căpitanul copiilor pierduţi şi uitaţi. Din fericire pentru ei, Wendy, fetiţa familiei Darling, acceptă să fie mama acestor copii. Foarte curând, Wendy descoperă că a fi mamă nu e o joacă de copii, aşa cum părea, deoarece copiii ascund şi secrete.

Spectacolul este un proiect ambiţios, care mobilizează întreaga echipă artistică a Teatrului "Gulliver", ce are acum provocarea de a mânui păpuşi extrem de grele, în mărime naturală, animate chiar şi de către trei actori. Îşi pun la încercare îndemânarea şi talentul păpuşarii Adina Ariton, Gina Geru, Nicole Lungu, Elena Marin, Nicoleta Miru, Ramona Păuc, Valeria Taban, Andrei Ciugulea, Andrei Dombrovschi, Aurelian Iorga, Ionuţ Negrişanu, Marian Sterian, Eduard Şişu şi Ion Tudorache.

În realizarea acestui spectacol, Teatrul "Gulliver" s-a bucurat de colaborări remarcabile cu oameni valoroşi ai teatrului de animaţie. Regizorul Ioan Brancu, care a montat piese multipremiate de-a lungul carierei, precum "Omul de Zăpadă care voia să întâlnească soarele" de M. Vişniec, "Noroc cu laptele/ Apakaland" sau "Dănilă Prepeleac". Pe lângă numeroasele distincţii primite, acesta este şi câştigător al Premiului special pentru teatrul de păpuşi şi marionete, oferit de UNITER (Uniunea Teatrală din România), în anul 2008.

Echipa tânără de scenografi, Çilem Türköz şi Mihai Radu, reuşeşte să aducă în faţa copiilor gălăţeni, dar şi a părinţilor, păpuşi inedite prin fizionomia lor atât de reală. Decorul este unul minimalist, dar spectacolul capătă culoare prin jocul de lumini care ne introduce într-o atmosferă plină de farmec şi magie, punând păpuşile în centrul atenţiei.

Zâne, piraţi, sirene şi praf de stele se perindă prin faţa ochilor, pe muzica originală compusă de Cári Tibor, premiat şi el de către UNITER, cu Premiul special pentru muzică de teatru. Momentele-cheie ale poveştii sunt puse astfel în evidenţă de accentele muzicale care stârnesc entuziasmul celor mici.

Spectacolul se adresează copiilor de peste şase ani şi tuturor adulţilor care visează la anii pierduţi ai copilăriei.

Pentru achiziţionarea biletelor, se poate accesa sistemul online de pe linkul https://bilete.teatrul-gulliver.ro sau direct de pe website-ul www.teatrul-gulliver.ro. De asemenea, bilete pot fi achiziţionate, în ziua spectacolului, de la sediul teatrului. Preţul acestora este de 10 lei pentru copii şi 12 lei pentru adulţi.

Citit 2119 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Septembrie 2018 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.